Cât te costă dacă vrei numere preferenţiale la maşină

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Utile
Cât te costă dacă vrei numere preferenţiale la maşină

Numerele preferenţiale la maşină sunt foarte importante, mai ales pentru cei care vor să fie recunoscuţi pe stradă. Oricât de banală ar fi maşina, un număr de înmatriculare cu o anumită combinaţie de litere schimbă situaţia, iar românii ştiu asta.

Există şi un caz faimos cu românul venit din Suedia a cărui număr de înmatriculare a atras atenţia unei ţări întregi, şi i-a cam stricat omului concediul fiind obligat apoi să treacă pe la poliţie pentru declaraţii.

Revenind la plăcuţele de înmatriculare româneşti, acestea au un număr limitat de litere (trei) aşa că opţiunile de a trimite „mesaje” celorlalţi participanţi la trafic sunt mai puţine.

Cât costă numelere preferenţiale la maşină

20 lei/placă tip A – plăci normale cu dimensiunea 110 x 520mm, folosite pentru toate autovehiculele (2 plăci – 40 lei).

23 lei/placă tip B -plăci de formă dreptunghiulară cu dimensiunea 200x340mm (descrise şi ca ”pătrate”), folosite doar pentru partea din spate a remorcilor sau a vehiculelor 4 x 4, dacă au un astfel de spaţiu prevăzut din construcţie.

17 lei/placă tip C – plăci folosite doar pentru motociclete, dimensiunea de 130×240 mm.

45 lei/operatiune – atribuire numar preferential: atribuirea unei combinaţii a numărului de înmatriculare, la alegerea solitantului la care se adaugă şi valoarea plăcilor cu număr de înmatriculare (tip A,B sau C). Asta înseamnă că, în total, acestea vor costa 85 de lei.

30 lei/operaţiune – păstrare număr: păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare înainte de înstrăinarea vehiculului. Plăcile cu număr de înmatriculare ramân la solicitant. In situaţia în care se doreşte confecţionarea unor noi plăcuţe – se achită sumele aferente pentru plăci tip.A, B, C.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide