De ce apar rateurile la motor

Autor: Marius Vișan 28 iun. 2021 Știri auto
De ce apar rateurile la motor

Rateurile la motor apar atunci când unul sau mai mulți cilindri nu funcționează corect. Acest lucru duce la supraîncălzirea și uzura prematură a motorului.

Rateurile pot fi de mai multe feluri. Rateul de aprindere apare când cablurile, capacul și rotorul distribuitorului, precum si bobina sunt uzate. Rateul neproductiv apare în situația unui raport inegal de aer/combustibil (prea mult aer, prea puțin combustibil), iar rateul mecanic apare la uzura segmenților de piston, a supapei, garniturii, injectoarelor sau a altor componente.

Din ce cauze apar rateurile la motor?

-Sistemul de aprindere are defecțiuni. Bujiile sunt defecte, bobinele, firele de înalta tensiune pot fi rupte, iar setările sunt incorecte. Astfel, procesul de întrerupere a amestecului de combustibil aer va duce la defectarea motorului.

-Procesele de alimentare și amestecare a combustibilului sunt întrerupte. Defecțiuni precum murdărirea injectoarelor, defecțiunea elecrovalvei, înfundarea filtrului de aer sau scurgeri la sistemul de admisie, de alimentare cu combustibil sau servofrână cu vacuum pot să determine un amestec aer-combustibil prea bogat sau prea slab.

-Scurgeri în camera de ardere. Această problema apare din cauza arderii supapelor, defecțiuni ale pistoanelor, a capului cilindrului sau zgârierea suprafeței cilindrului. Acestea pot fi provocate de o reglare incorectă a supapelor, defectarea tacheților sau o distribuție incorectă a supapelor.

Calculatorul mașinii este conectat la o serie de senzori care controlează motorul. Când acesta detectează un anumit defect martorul Check Engine se aprinde. S

emnele care indică prezența rateurilor motorului ar fi smuciturile la mersul în gol. În acest caz, vibrațiile sunt puternice, se resimt la volan, precum și la schimbătorul de viteze și caroserie. Totodată, puterea motorului este redusă iar consumul de combustibil va crește.

Pentru a determina care este cauza exactă a unui rateu al motorului este necesar să te asiguri că mașină este verificată la un service specializat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide