Ce impozit auto plătesc şoferii pentru maşinile hibride

Autor: Marius Vișan 02 aug. 2019 Utile
Ce impozit auto plătesc şoferii pentru maşinile hibride

Impozitul auto se plăteşe de orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport înregistrat în România. Acesta se achită la unitatea administrativ teritorială unde îşi are domiciliul proprietarul mijlocului de transport.

Impozitul se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a acestuia. 

Pentru capacităţii cilindrice cuprinse între 1.601 şi 2.000 centimetri cubi, statul percepe un impozit de 18 lei pentru fiecare 200 cmc.

Pentru maşinile cu motoare cuprinse între 2.001 şi 2.600 centimetri se percep câte 72 lei la fiecare 200 cmc.

Pentru autoturismele cu motoare cuprinse între 2.601 şi 3.000 centimetri cubi, impozitul auto 2019 este de 144 RON la fiecare 200 cmc.

Pentru maşinile cu motor de 3.001 – 4.000 centimetri cubi, se vor plăti câte 290 de lei la fiecare 200 cm³.

Plata impozitului auto în 2019 se poate face în multe feluri – numerar, card sau pe platforma Ghişeul.ro. Cea mai simplă variantă este prin Ghişeul.ro, pentru că eviţi orice coadă şi plăteşti cu cardul, rapid. Totodată, dacă ai un sistem de home banking, îţi păstrezi chitanţa online, în aplicaţia băncii.

Situaţia pentru mijloacele de transport hibride

Pentru hibride consiliului local stabileşte prin hotărâre o reducere care nu poate fi mai mică de 50% din valoarea stabilită pentru un mijloc de transport cu motor termic similar de aceeaşi capacitate cilindrică.

Cine nu plăteşte impozitul auto

Sunt exceptate de la plata impozitului auto maşinile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, văduvelor de război sau văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război, persoanelor cu handicap grav sau accentuat, persoanelor persecutate din motive politice/etnice, Luptătorilor pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide