Ce poți face dacă ai pierdut cheia de la antifurtul roților

Autor: Cristian Agatie acum 2 ani Utile

Mulți șoferi folosesc prezoane antifurt pentru a împiedica furtul roților. Problema devine mai complicată atunci când cheia specială care permite desfacerea prezoanelor antifurt se strică sau se pierde. Iată ce poți face dacă ai pierdut cheia de la antifurtul roților.

Intră în Galeria FOTO

Jantele de aliaj, în special în cazul modelelor scumpe, sunt o țintă preferată a hoților. Este motivul pentru care prezoanele antifurt au fost introduse, pentru multe modele de mașini, în echiparea standard. Pentru cele care nu beneficiază de așa ceva, proprietarii pot comanda la dealer un set, care conține patru prezoane antifurt – câte unul pentru fiecare roată. Pentru strângerea și desfacerea acestora, în set se oferă o cheie specială, care are un model unic.

Prezoanele antifurt sunt simplu de montat și demontat și asigură o protecție eficientă împotriva hoților. Aparent, furtul roților a scăzut simțitor ca urmare a folosirii prezoanelor antifurt. Desigur, la o mașină scumpă, sunt și hoți care vor fura o roată chiar și atunci când este protejată cu prezoane antifurt – tentația este prea mare, iar răsplata, pe măsură.

În afară de atacul hoților, probleme pot apărea atunci când pierzi sau strici cheia pentru desfacerea prezoanelor antifurt. Mai nasol este că vei descoperi acest lucru în momentul în care ai nevoie mai mare – ești blocat pe marginea drumului cu o roată pe jantă pe care nu o poți demonta.

Ce faci când ai pierdut cheia de la antifurtul roților: Ai nevoie de scule potrivite

Desfacerea prezoanelor antifurt, chiar și în absența cheii originale pentru acestea, nu este o problemă pentru profesioniști. Totul ține până la urmă de sculele potrivite. Acestea pot fi cumpărate și de către șoferii amatori, dar utilizarea lor greșită îți poate distruge roata sau butucul acesteia.

Cea mai simplă metodă de rezolvare a problemei atunci când ai pierdut cheia antifurt sau aceasta s-a deteriorat este să comanzi una nouă. Pentru aceasta ai nevoie de codul cheii originale, pe baza căruia vei putea comanda una identică. Dacă nu ai această posibilitate, situația nu este disperată. Există servicii de urgență care-ți pot găsi o cheie identică pe baza imaginii prezoanelor antifurt, pe care o poți trimite prin telefon. Asta deoarece fiecare producător de chei antifurt oferă un număr finit de combinații.

De asemenea, la serviciile de vulcanizare vei putea găsi „meseriași” care-ți vor demonta prezoanele antifurt folosind chei speciale. Acestea au un filet conic invers, care se blochează pe capul prezonului în momentul desfacerii. De prisos să spunem că, în acest caz, prezoanele antifurt devin inutilizabile și vei avea nevoie de un set nou.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide