Cele mai bune cauciucuri de iarnă și all-season în 2020. 5 tipuri și dimensiuni

Autor: Cristian Agatie 03 dec. 2020 Utile

Prima zăpadă căzută în sudul țării pe 30 noiembrie i-a prins pe români nepregătiți, în condițiile în care toate magazinele și vulcanizările erau închise în timpul minivacanței de 1 decembrie. Căutarea anvelopelor de iarnă a început însă pe 2 decembrie, odată cu revenirea din vacanță. Iată care sunt cele mai bune cauciucuri de iarnă și all-season în 2020, potrivit testelor desfășurate de Auto Bild Germania.

Intră în Galeria FOTO

Pentru desemnarea celor mai bune anvelope de iarnă și all-season ale iernii 2020-2021 am avut în vedere testele desfășurate în Germania de publicațiile Auto Bild, o adevărată autoritate în acest domeniu. Am ales cinci tipuri și dimensiuni de anvelope – trei dimensiuni pentru anvelope de iarnă și două dimensiuni pentru anvelope all-season. Rezultatele testelor demonstrează fără echivoc că mărcile premium oferă cele mai performante modele, iar diferența de bani nu este aruncată pe o marcă, ci investită în siguranța ta și a celor dragi.

Cele mai bune cauciucuri de iarnă în 2020

Dimensiunea 245/45 R18
Anvelopele cu această dimensiune sunt folosite de cele mai multe ori de modele din clasa medie superioară, așa cum sunt Audi A6, BMW Seria 5 și Mercedes Clasa E. De asemenea, unele modele ale clasei medii pot fi dotate cu anvelope având această dimensiune. Câștigătorul testelor Auto Bild la această categorie a fost Michelin Pilot Alpin 5, care a impresionat prin comportamentul dinamic pe carosabil ud și uscat, calitățile pe drumuri acoperite cu zăpadă și distanțe scurte de frânare. Pe locurile următoare s-au clasat Bridgestone Blizzak LM05 și Goodyear UltraGrip Performance +.

Anvelope SUV cu dimensiunea 225/55 R17
Multe SUV-uri compacte folosesc anvelope cu această dimensiune. La finalul unui test cu 10 modele, specialiștii Auto Bild au stabilit câștigătorul – Goodyear UltraGrip Performance +. Acesta s-a remarcat prin calitățile pe zăpadă, precizia ridicată a direcționării, calitățile dinamice în toate condițiile meteo și distanțe de frânare mici pe carosabil ud și acoperit cu zăpadă. Pe locurile următoare s-a clasat Bridgestone Blizzak LM005, și Michelin Alpin 6 împreună cu Vredestein Wintrac Pro (la egalitate).

Anvelope sport cu dimensiunea 225/40 R18
Este o dimensiune folosită în general pe modele compacte sportive, așa cum este Volkswagen Golf GTI. La această categorie, câștigătorul a fost Bridgestone Blizzak LM05. Acesta s-a remarcat prin calitățile de iarnă bune, manevrabilitatea dinamică pe zăpadă și carosabil ud și precizia ridicată a direcționării. Pe locurile următoare s-au clasat Hankook Winter i * cept evo3 (W330) și Michelin Pilot Alpin 5 (egalitate), apoi Goodyear UltraGrip Performance + și Vredestein Wintrac Pro (egalitate).

Cele mai bune cauciucuri all-season în 2020

Dimensiunea 205/55 R16
Anvelopele all-season te scutesc de schimbarea sezonieră primăvara și toamna, iar această dimensiune este folosită de cele mai multe modele compacte actuale, dar și mașini de clasă medie mai vechi. Câștigătorul testului este Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, acesta fiind urmat de Vredestein Quatrac, Continental AllSeason Contact și Michelin CrossClimate +.

Dimensiunea 215/60 R16
Folosită de anumite modele de SUV-uri compacte (cum este, spre exemplu, Volkswagen T-Roc), această categorie are două modele cîștigătoare. Este vorba de Hankook Kinergy 4S² și Vredestein Quatrac. Acestea sunt urmate de Bridgestone Weather Control A005, Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 și Michelin CrossClimate +, toate evaluate cu calificativul Exemplar.

Indiferent de dimensiunea și tipul anvelopei, nu uita că acestea pot asigura o durată de utilizare ridicată dacă respecți câteva reguli simple.

sursa: Auto Bild

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide