Cele mai inutile dotări de pe mașinile din ziua de azi

Autor: Marius Vişan acum 4 săptămâni Utile

Mașina este, în esență, cea mai mare „jucărie” tehnologică pe care o poate deține un om. Pe măsură ce mașinile au evoluat, inginerii de automobile din întreaga lume au continuat să pună pe ele din ce în ce mai multă tehnologie.

Deși o mare parte din dotări sunt foarte utile, există și câteva care ne fac să ne întrebam dacă ne ajută cu adevărat. Sunt o mulțime de dispozitive și senzori pe care oamenii pur și simplu nu le folosesc niciodată.

Iată o listă cu 5 dintre cele mai inutile funcții care s-au adăugat mașinilor de-a lungul anilor

Intră în galeria foto

1. Senzor de ploaie

Rolul acestuia este să dea un semn unui motoraș în momentul când plouă pentru a pune în mișcare ștergătorul de parbriz. În principal, senzorul de ploaie este folosit la comanda automată al ștergătorului de parbriz. Peugeot a fost una dintre primele firme care a oferit la modelele sale în serie acest senzor, asta se întâmpla în anul 1994. De atunci, aceasta este montat de mai mulți producători de automobile. Treaba acestui senzor de ploaie poate fi făcută cu mare ușurință de către șofer.

2. Frâna de mână electronică

Frâna electronică la buton nu este neapărat o idee proastă. Având în vedere că majoritatea oamenilor nu folosesc frâna de parcare, este logic să dezvolți o frână de parcare care se activează automat atunci când mașina este pusă în modul „park” și motorul este oprit.

Frâna de parcare are un rol important în imobilizarea unei mașini atunci când este parcată. Doar că frâna electronică nu permite oamenilor să o utilizeze la fel de eficient și de controlat în caz de urgență, cum ar fi atunci când trebuie să se oprească pentru a evita un accident.

3. Padelele

Schimbarea vitezelor de la padelele de pe volan sunt utilizate pe mașinile cu transmisie automată ca un compromis care le-ar oferi oamenilor senzația că schimbă manual vitezele, fără a fi nevoie să folosească o pedală de ambreiaj.

Singura problemă a fost că această tehnologie este complet inutilă într-o mașină cu transmisie automată care schimbă singură vitezele. Persoanele care doresc să conducă o mașină automată nu au nevoie de padele. Pe când oamenii care doresc să schimbe singuri vitezele cumpără o mașină de transmisie manuală.

4. Uși cu soft-close

Opțiune este disponibilă pe mașinile de lux. Dacă nu ai un Rolls-Royce sau un BMW Seria 7, această opțiune nu își are locul pe mașină.

5. Trapă panoramică

Chiar ai nevoie ca soarele să îți bată toată ziua în cap? O caracteristică destul de interesantă pentru unii, dar total nenecesară pentru majoritatea. Acoperișurile panoramice sunt destinate persoanelor care nu își pot permite o decapotabilă.

Via goliath.com, thethings.com

 

 

 



Comentarii
Inchide