Cum să îmbunătățești confortul unei călătorii într-o mașină veche

Autor: Marius Vișan 11 sept. 2020 Utile
Cum să îmbunătățești confortul unei călătorii într-o mașină veche

Dacă locuiți într-o zonă cu drumuri pline de gropi (România excelează la acest capitol), sau dacă vă place ideea unei călătorii mai line și mai confortabile, atunci ați putea căuta modalități prin care puteți îmbunătăți calitatea călătoriei.

Există mai mulți factori care afectează modul în care mașina (sedan, break , SUV etc.) se comportă pe drum, iar unii dintre acești factori pot fi îmbunătățiți. Aceștia factori ar putea fi anvelopele, roțile și suspensia.

1. Evitați roțile mai mari dacă doriți o călătorie mai lină

Ca regulă generală, roțile mai mari au ca rezultat o călătorie mai brutală. Trecerea la o jantă mai mică și la o anvelopă mai groasă vă poate oferi o deplasare mai lină, fără modificări majore aduse mașinii. Când schimbați roțile și anvelopele originale ale mașinii, regula generală este că puteți merge în sus sau în jos cu un centimetru. De exemplu, dacă mașina dvs. circulă în prezent pe jante de 17 inci, puteți reduce dimensiunea la cel mult 16 inci. Dacă sunteți în căutarea unei roți mai mari care să ofere o manevrabilitate mai bună, puteți urca la o jantă de cel mult 18 inci.

Nu este recomandat să mergeți mult mai mult decât plus sau minus un centimetru, deoarece suspensia și arcurile mașinii au fost proiectate în jurul configurării originale a roții / anvelopelor. O schimbare prea radicală poate duce probleme în timpul condusului și la deteriorarea suspensiei.

De asemenea, etrierele sunt proiectate cu un joc foarte mic între componente și roată. De exemplu, trecerea de la o roată de 18 inci la o roată de 16 sau 15 inci probabil nu va funcționa, deoarece roata nu se va potrivi.

2. Alegeți anvelopele potrivite

Nu toate anvelopele sunt la fel. Anvelopele performante sunt fabricate de obicei cu compuși mai moi care măresc tracțiunea, dar cresc și zgomotul rutier și îi reduc durata de viață. Dacă alegeți cea mai ieftină anvelopă este posibil să scadă confortul.

Asta nu înseamnă că trebuie să cheltuiți o avere pentru a cumpăra anvelope de calitate, dar de obicei merită să faceți o mică cercetare înainte de a merge la cumpărături. În acest caz un magazin specializat pe anvelope vă poate ajuta să faceți achiziția potrivită pentru mașina dvs.

3. Schimbați suspensia

Suspensia joacă un rol important în modul în care circulă și se simte mașina în mers, dar schimbarea suspensiei este puțin mai complicată decât schimbarea roților și a anvelopelor. Amortizoarele sunt cele mai importante. Ele absorb denivelările si gropile de pe șosea și împiedică mașina să fie foarte rigidă la trecerile peste acestea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide