Defecțiunea care poate aprinde martorul Check Engine deși motorul nu are probleme

Autor: Marius Vișan 24 sept. 2020 Utile
Defecțiunea care poate aprinde martorul Check Engine deși motorul nu are probleme

Prezent la toate automobilele, sistemul de evacuare este deosebit de important. El are rolul de a evacua gazele care rămân în urmă arderii combustibililor. Acest sistem de evacuare este alcătuit din diverse componente care, în timp se pot defectă, iar defectarea lor poate duce la aprinderea martorului luminos Check Engine.

Atunci când sistemul de evacuare are o defecțiune, vei fi anunțat de aprinderea martorului Check Engine. Totuși acesta nu vă va arată exact care este problema. Tocmai de aceea ar trebui să mergeți la service.

Alte semne ale defectării ar putea fi oprirea motorului după ce a pornit, putere redusă și un consum crescut de combustibil. La ralanti, acesta va tremură, iar la pornirea la rece, va emite un miros neplăcut și un sunet ciudat.

Componente ale sistemului de evacuare care se pot defecta

Galeria de evacuare: preia gazele și căldură evacuate din motor. În general, această componentă este realizată din fontă turnată, material ce asigura o izolare termică eficientă. Galeria de admisie este o componentă care nu comportă remedieri majore, ci doar înlocuire.

Tobă intermediară: rolul sau este crearea contrapresiunii și reducerea unei părți din zgomotele produse de motor, fapt ce contribuie la obținerea cuplului.

Downpipe-ul: este o componentă care se află în galeria de evacuare. Această se remarcă prin formă literei ,,S” și face legătură cu tobă intermediară sau cu catalizatorul.

Catalizatorul: componenta este montată în continuarea downpipe-ului și are scopul de a reduce noxele din gazele de eșapament, înainte ca acestea să fie eliberate în atmosferă.

Tobă finală: este ultima piesă din sistemul de evacuare, care permite realinierea gazelor. Acestea vor fi eliberate în atmosfera la o temperatura joasă. Tototdată, această componeneta atenuează și zgomotul produs de evacuare.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: stgeorgetransmission.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide