Modalități de a reduce deprecierea mașinii

Autor: Marius Vișan 31 aug. 2020 Utile

Deprecierea este unul dintre cele mai mari dezavantaje la achiziția unei mașini, mai ales dacă cumpărați o mașină nouă. De fapt, majoritatea mașinilor noi pierd cel puțin 20% din valoarea lor dacă sunt revândute imediat. Deși este inevitabil, există modalități prin care puteți limita această pierdere financiară.

Alegeți un model care își păstrează valoarea în timp

Aceasta include, de obicei, mașini econimice, care consumă puțin combustibil, care au costuri de reparație mici și o reputație de fiabilitate. Producătorii care primesc în mod regulat premii de la companii precum J.D. Power vor tinde să aibă o rată de depreciere mai mică, deoarece se pot lăuda cu un palmares de calitate.

Alegeți o culoare standard

Știați că culoarea mașinii dvs. poate afecta cât de repede se depreciază? Mașinile albe, negre, argintii și gri rămân populare și își mențin mai bine valoarea în timp. În aceeași notă, s-ar putea să vă fie mai greu să găsiți un cumpărător pentru o mașină portocalie, de exemplu. Cei care vor neapărat o culoare îndrăzneață pe mașină o pot colanta.

Conduceți preventiv

Accidentele – în special cele majore – pot duce la reparații care accelerează deprecierea. În plus, orice accident sau reparație raportat companiei dvs. de asigurare vor fi adăugate în istoricul vehiculului. Acest lucru poate reduce, de asemenea, valoarea mașinii și poate îngreuna vânzarea.

Întreținerea mașinii este esențială

Cumpărătorii de mașini second-hand doresc să cumpere un vehicul bine întreținut, pe care se pot baza, nu unul care a fost neglijat. Așadar, respectați intervale de service recomandate de producător și păstrați chitanțele. A avea o evidență completă a întreținerii anterioare face ca mașina dvs. să fie mult mai valoroasă – iar deprecierea acesteia să fie mult mai puțin costisitoare.

Cât mai puțini kilometri

Cu cât o mașină este condusă mai mult, cu atât este mai mare șansa ca potențialii clienți să fugă de ea. Menținându-vă kilometrajul cât mai scăzut posibil, puteți minimiza efectul deprecierii. Un kilometraj „încărcat” poate avea un impact uriaș asupra valorii de revânzare.

Păstrează mașina curată

De la aspirarea regulată, la utilizarea sprayului pentru țesături, menținerea mașinii curate și proaspete este esențială pentru reducerea deprecierii. De asemenea, vă veți ajuta la revânzare dacă evitați să fumați, să mâncați și să beți în mașină. Spălarea regulată a mașinii este recomandată, la fel și parcarea într-un garaj sau într-o zonă acoperită.

Evită modificările (tuning)

Te gândești să modifici motorul sau să ocupi tot spațiul portbagajului cu cel mai elaborat sistem de sunet cunoscut de om? De fapt, aceste tipuri de modificări pot reduce valoarea mașinii și o poate face mai puțin atractivă pentru potențialii cumpărători. Păstrați la minimum modificările non-standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide