Care sunt cele mai fiabile mărci auto și ce cumpără oamenii, de fapt

Autor: George Cristea 10 oct. 2020 Utile

Fiabilitatea unei anumită mărci poate să fie percepută diferit. Cu toții am auzit de legendara fiabilitate a mașinilor japoneze, dar asta nu înseamnă că toată lumea cumpără mașini japoneze. Iată care sunt cele mai fiabile mărci auto și ce cumpără oamenii de fapt.

Intră în galeria FOTO

Pentru a afla care sunt cele mai fiabile mărci de pe piața second hand, CarVertical a analizat baza de date proprie cu mașini verificate de cumpărători. Cele mai fiabile mașini au fost incluse într-un top, clasarea fiind făcută pe baza procentului de defecțiuni depistate în urma verificărilor.

Acest procent reprezintă ponderea de mașini cu probleme, raportată la numărul de mașini analizate pe site. Cu cât procentul este mai mic, cu atât marca respectivă ocupă o poziție mai bună în top. Defectele sunt mai grave sau mai ușoare, pornind de la parbrize de  slabă calitate și până la injectoare problematice sau DPF-uri ce rezistă cât garanția.

Care sunt cele mai fiabile mărci auto?

În clasamentul întocmit de Carvertical.com conduce detașat Kia, cu un procent de 23,7% de defecțiuni. Acestea au fost identificate în special la servodirecția electrică, frâna de staționare sau filtrul de particule diesel. Pe locul secund s-a clasat marca înrudită Hyundai, cu 26,36% exemplare cu defecțiuni. În cazul acesta, au fost semnalate de asemenea probleme cu frâna de staționare, dar și coroziune sau o calitate slabă a parbrizului.

Pe locul al treilea s-a poziționat Volkswagen, cu 27,77% rată a defecțiunilor. Abia pe locul următor se clasează cel mai fiabil brand japonez, Nissan. Acesta este foarte apropiat de marca germană, cu 27,79%. Toyota, cândva o legendă a fiabilității, s-a clasat abia pe poziția a noua, 33,79% din mașinile verificate pe site-ul Carvertical având defecțiuni.

Trebuie precizat că numărul de defecțiuni în sine nu spune întreaga poveste, dacă nu luăm în calcul vârsta mașinilor verificate, kilometrajul acestora și alți factori care contribuie la uzura mașinii – de la tipul de drumuri pe care a circulat la stilul de conducere. Este suficient , spre exemplu, ca posesorii de Toyota să își vândă mașinile de regulă ceva mai târziu decât cei de Hyundai, iar acest factor ar putea explica rata mai mare de defecțiuni.

Ce cumpără oamenii, de fapt?

Nu degeaba mașina este comparată cu amanta. Chiar dacă bărbații preferă femei focoase și exotice, nu își urmează spiritul de aventură atunci când își aleg partenera de viață. În schimb, mașina o preferă focoasă și exotică, chiar dacă rațional ar trebui să aleagă altceva. De aceea, topul fiabilității este complet diferit de cel al mărcilor auto cumpărate.

Modelele Kia (cele mai fiabile mașini din lista noastră) oferă multe opțiuni iar calitatea materialelor este ridicată, însă BMW este preferat datorită imaginii pe care o reprezintă. Chiar dacă defecțiunile sunt mai costisitoare și mai frecvente, există un public-țintă care nu va acorda atenție altor producători.

Pe locul doi în topul fiabilității se află Hyundai, dar oamenii nu par foarte impresionați de asta: ca și Kia, marca înrudită nu intră în topul celor mai cumpărate mașini. Pe locul doi în topul vânzărilor se află Audi, un brand aflat abia pe locul 6 în topul fiabilității.

Care sunt mărcile la care kilometrajul este dat cel mai mul înapoi

Întotdeauna va exista un oarecare risc în achiziţionarea unei maşini la mâna a doua. Dorința de înavuțire a samsarilor de mașini îi împinge pe aceștia să măsluiască kilometrajul mașinilor vândute, aceasta fiind cea mai simplă metodă de a crește artificial valoarea unei mașini. De aceea nu se recomandă să cumperi o mașină second hand fără să o verifici pe un site specializat, așa cum este Carvertical.com.

Un clasament al mașinilor cu cei mai mulți kilometri dați înapoi urmează fidel clasamentul celor mai cumpărate mărci. Într-un fel este și firesc – escrocii activează acolo unde este cerere mai mare, deci și bani mai mulți de câștigat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide