Dosar second hand Ford Fiesta VII: Formula perfectă

Autor: George Cristea 18 sept. 2020 Dosar & Analize

Segmentul clasei mici este unul dintre cele mai disputate la nivel european. Faptul că Ford Fiesta este unul dintre cele mai vândute mașini în acest segment arată că americanii din Köln au nimerit formula perfectă. Într-un nou dosar second hand am adunat toate informațiile despre Ford Fiesta de care trebuie să ții cont dacă dorești să cumperi acest model de pe piața de mașini rulate.

Intră în Galeria FOTO

Actuala generație Ford Fiesta a fost lansată la finalul anului 2016, fiind promovată de Ford ca fiind cea mai curată, cea mai sigură, mai spațioasă și mai eficientă Fiesta produsă vreodată. Gama de motorizări începe cu unitatea aspirată de 1,1 litri, care dezvoltă 70 CP sau 85 CP, mai sus în gamă fiind oferite trei versiuni ale premiatului motor EcoBoost de 1,0 litru – cu 100 CP, 125 CP și 140 CP. Fanii diesel au primit două versini ale motorului 1.5 TDCi, cu 85 CP și 120 CP. Numai motorizarea EcoBoost de 100 CP este disponibilă cu o cutie de viteze automată. Promotor a condus exact această versiune, apreciind performanțele dinamice, în ciuda consumului ridicat.

Dosar second hand Ford Fiesta: Care este cea mai potrivită versiune?

Cele două motorizări aspirate de 1,1 litri sunt mai degrabă modeste. Chiar dacă nu sunt deloc rele, acestora le lipsește viața și spiritul alternativelor turbo EcoBoost. Motoarele diesel ar trebui luate în calcul numai dacă ești mereu pe drum, parcurgând distanțe mari pe șosea sau autostradă.

Trebuie să știi că dieselul nu este potrivit pentru rularea în traficul urban, iar motorizările pe benzină sunt sificient de economice pentru a nu plânge la pompă în timpul ieșirilor ocazionale în afara orașului. Evită cutia de viteze automată în cazul în care te poți descurca cu schimbarea manuală a treptelor – Fiesta este o mașină pentru șofer, cu o timonerie perfectă. În plus, automata nu este nici pe departe la fel de bună ca manuala.

Ce probleme pot apărea la o Fiesta second hand?

Fiesta a avut trei rechemări în service  de la lansare, cu toate că foarte puține exemplare au fost afectate. În 2018, Fiesta a fost rechemată pentru o servofrână defectă, fiind vorba de mașinile produse în luna decembrie 2017. În 2019 a fost o altă rechemare pentru mașini produse într-o săptămână din septembrie 2019 care nu aveau scaunele fixate corect. Anul acesta, mașinile produse în lunile mai-iunie 2019 au fost rechemate pentru schimbarea coloanei volanului.

În general, Ford Fiesta este un model fiabil, iar statisticile de satisfacție a clienților confirmă reputația solidă a acestui model.

sursa: Autoexpress

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide