Honda Civic este o mașină rezistentă ca un tanc. Costă doar 4.000 de euro dar fiablitatea ei a fost dovedită

Autor: Marius Vişan acum o lună Second-hand

La începutul acestui an, cei de la CarWow au făcut un test în care Honda Civic a demonstrat că are niște calități care o pun în topul celor mai fiabile mașini. Britanicii au încercat să afle cât poate circula o mașină fără ulei și lichide de răcire.

Au luat trei mașini vechi, dar funcționale (un Ford, un Peugeot și o Honda), cărora le-au scurs uleiul și lichidul de răcire. Apoi, le-au pus câte o piatră pe pedala de accelerație și le-au pornit.

Primul a picat Fordul (după 22 de secunde), apoi Peugeotul (47 de secunde), însă ce se întâmplă cu Honda este uimitor! Mașina rezistă aproape 6 minute și jumătate. În test a fost folosit un exemplar din generația a șasea (ani de producție între 1995-2000).

O altă Honda Civic își demonstează fiabilitatea

În primăvara acestui ani, proprietarul unei Honda Civic a postat pe internet un videoclip cu mașina lui în momentul în care atinge 500.000 de mile (aproximativ 800.000 de km). Dacă ne luăm după accentul bărbatului clipul ar fi putut și filmat în SUA.

Potrivit proprietarului, lichidele de răcire și de transmisie au fost schimbate la fiecare 65.000 de km, iar schimbarea uleiului s-a făcut la fiecare 16.000 – 19.000 de km. În videoclip veți vedea momentul în care mașina a atins cifra de 500.000 de mile sau 804.672 de kilometri. Este un moment incredibil.

O astfel de Honda Civic costă 3.990 de euro

Știind că există șoferi care sunt pasionați de mașini vechi, rezistente, am vrut să vedem cât costă un astfel de exemplar. Pe mobile.de există numeroase oferte, dar una care ne-a atras atenția se referă la un Civic din 2001.

Honda Civic 1.7i ES are un motor pe benzină cu o capacitate cilindrică de 1.668 cm³ care produce 120 de CP, conectat la o cutie de viteze automată. Kilometrajul arată 81.829 km la bord, iar mașina se vinde undeva în Germania.

Intră în Galeria Foto

Honda Civic este o mașină rezistentă ca un tanc. Costă doar 4.000 de euro dar fiablitatea ei a fost dovedită
Honda Civic de 4.000 de euro

Sursa foto: mobile.de


Comentarii
Inchide