Top 5 mașini de familie care rivalizează cu SUV-urile. Oferte la mâna a doua care nu depășesc 5.000 de euro

Autor: Marius Vișan 14 sept. 2021 Știri auto

Un monovolum (sau minivan, multi-purpose vehicle/MPV) este un tip de automobil cu o formă similară unui microbuz, cu diferența că este destinat uzului personal. Monovolumele sunt mai înalte decât berlinele, hatchback-urile sau break-urile și sunt proiectate pentru un spațiu interior maxim.

În general monovolumele permit mutarea, rabatarea sau demontarea scaunelor pentru a face mai mult loc pasagerilor sau încărcăturii, în funcție de necesități.

Spre deosebire de furgonete, SUV-uri și crossovere, majoritatea monovolumelor moderne au tracțiune față. Avantajul este o tracțiune oarecum mai bună în condiții de aderență redusă.

Chiar dacă nu sunt printre cele mai populare alegeri printre clienți, monovolumele se dovedesc a fi mașini care se pretează la utilizarea zilnică, nu doar la voiajele lungi, având un foarte bun caracter practic.

Monovolumele pot fi luate foarte serios ca alternativă la SUV-uri, în primul rând datorită ideilor de ordin practic. Apoi motoarele nu-i vor dezamăgi pe clienții care pun accentul şi pe un comportament rutier orientat spre confort.

Din punctul de vedere al celor care doresc o maşină cât mai încăpătoare la bani cât mai puţini, care să transporte şi oameni, şi marfă, un monovolum este imbatabil.

Pei care nu se mulțumesc cu un SUV și vor o mașină mai spațioasă, am alcătuit o listă cu 5 monovolume care merită atenție. Sunt mașini rulate care pot fi cumpărate cu maximum 5.000 de euro fiecare. Cam aceasta este suma pe care mulți români ar da-o pe o mașină.

Top 5 mașini de familie care rivalizează cu SUV-urile

Renault Grand Scenic (2011) – diesel – rulaj 174.000 km – preț 4.900 euro

Dacia Lodgy (2013) – benzină – rulaj 105.000 km- preț 4.950 euro

Ford Grand C-Max (2011) – diesel – rulaj 193.000 km – preț 4.950 euro

Mazda 5 (2007) – diesel – rulaj 150.000 km – preț 4.900 euro

Toyota Verso (2010) – diesel – rulaj 149.999 km – preț 4.950 euro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide