Taxa pod Feteşti. Lista modalităţilor de plată

Autor: Marius Vișan 13 aug. 2019 Utile

Podul peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă face parte din reţeaua de drumuri naţionale din România, pe care se aplică tariful de trecere. Pentru taxa de pod de la Feteşti se acceptă plata cash, online, plata în benzinării sau plata prin SMS, suma urmând să apară pe factura emisă de operatorul de telefonie mobilă. 

Tariful de trecere este structurat astfel

  •  pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone – în funcţie de numărul de axe şi de numărul de treceri
  • pentru vehiculele de transport marfă cu MTMA mai mică de 12 tone – în funcţie de MTMA şi de numărul de treceri
  • pentru vehiculele de transport persoane – în funcţie de numărul de locuri şi de numărul de treceri.

Pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto – autoturisme se va plăti 13 lei pentru o trecere, 26 de lei pentru două treceri şi 208 lei pentru 20 de treceri. 

Aici intră şi vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.

O trecere înseamnă parcurgerea, o singură dată, într-un sens, a unei distanţe de pe un sector de drum, pod, tunel.

Cuantumul amenzii contravenţionale pentru cei care nu achită această taxă poate fi undeva între 130 şi 260 de lei. 

Cum se plăteşte taxa de pod Feteşti

Plata se poate face la punctele de trecere din zona Feteşti, pe site-ul erovinieta.ro, pe aplicaţia erovinieta disponibilă pe IOS şi Android sau prin sms.

Cei care vor să verifice dacă trecerea a fost întregistrată în sistem pot accesa site-ul erovinieta.ro.

Plata prin SMS pentru taxa de pod Feteşti

În prezent, puteti achitiona peajul (tarif trecere pentru utilizarea podurilor intre Fetesti si Cernavoda) prin intermediul SMS dacă deţineti abonament sau cartela preplatită de la operatorii de telefonie mobila ORANGE, VODAFONE, TELEKOM şi RCS&RDS.

Paşii sunt următorii

1 – se trimite la 7577 textul care conţine numărul de înmatriculare şi categoria tarifară corespunzatoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4).

2 – se va primi un mesaj prin care se cere sa confirme achizitia (mesajul va contine informatii detaliate despre achizitie, inclusiv costul total).

3 – pentru confirmarea achizitiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA , ulterior primirii mesajului de la pasul 2 – in maxim 3 ore

4 – se va primi un mesaj de confirmare a achizitiei ce va contine seria peajului, categoria acestuia, numarul de inmatriculare pentru care a fost emis si data la care perioada de valabilitate expira.

În situatia în care după primirea SMS-ului de confirmare a emiterii peajului primiti un alt SMS cu textul “SMS de confirmare emitere peaj Fetesti nu a putut fi transmis. Peajul nu a fost emis.Trimite nr. inmatriculare urmat de cat. peaj coresp. tip vehicul.” înseamnă că tranzacţia nu a putut fi taxată de către operatorul de telefonie mobila, iar peajul nu este valabil.

Prin SMS se poate achizitiona peajul doar pentru 1 trecere, şi doar pentru vehicule înmatriculate în Romania. De asemenea prin SMS nu se poate achizitiona peajul dacă solicitarea este initializată din afara teritoriului Romaniei.

În cazul in care se trimite textul in alt format, decat cel prevazut la pasul 1, acesta nu va fi luat în considerare.

Plata online pentru taxa de pod Feteşti

Pentru a beneficia de această funcţionalitate trebuie să vă logaţi în contul dumneavoastră de pe site-ul erovinieta.ro şi să copletaţi toate câmpurile. Cei care vor să achite prin aplicaţia erovinieta trebuie să o descarce mai întâi din apple App Store sau Google Play Store.

Plata la benzinării pentru taxa de pod Feteşti

Cei care vor să achite taxa de pod la benzinărie au la dispoziţie numeroase puncte de plată. Lista completă o puteţi vedea aici.

Plata la pod

Este modalitatea cea mai simplă, însă în perioadele aglomerate poate duce la timpi de aşteptare foarte mari. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide