Dacia Speeder ar putea fi cea mai frumoasă și mai ieftină mașină sport de pe piață – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 27 sept. 2022 Știri auto

Utilitate, preț, funcționare cu un consum redus de carburant, cam acestea sunt calitățile cu care s-au remarcat vehiculele produse de Dacia.

Dar ce s-ar întâmpla dacă designerii mărcii s-ar apuca să deseneze o mașină sport?

Modelul Speeder ar putea fi rezultatul. Cei de la site-ul Garaz.cz și designerul Rostislav Prokop au făcut câteva imagini randate cu o Dacia Speeder, un coupe sport care arată destul de interesant față de ce eram obișnuiți să vedem la Dacia.

A fost ales popularul model Sandero ca punct de plecare, astfel că mașina va oferi exclusiv tracțiune față, dacă ar fi să intre vreodată în producție. Designul părții frontale urmează limbajul de design al mărcii, astfel că vedem noul logo Dacia și farurile LED caracteristice.

Partea laterală a modelului are o formă aerodinamică. Roțile sunt din aliaj ușor, cu frâne pe disc în față și în spate, semnalizatoare de direcție în aripă și mânere frumos încastrate în caroserie. În ceea ce privește șasiul, aici este folosit șasiul lui Sandero, dar coborât și cu amortizoare modificate.

Intră în GALERIA FOTO

Sursă foto: Garaz.cz

Partea din spate este dominată de un spoiler subtil. Blocurile optice spate folosesc și ele tehnologia LED. Pe portbagaj se află logo-ul mărcii și emblema Speeder.

Speeder ar putea fi cea mai sportivă Dacia din toate timpurile

Sistemul de evacuare al modelului sport este dirijat prin centru, cu o țeavă de eșapament decorativă la capăt. Din acest motiv, probabil că nu va exista o roată de rezervă, ci doar un kit de reparare a anvelopelor.

Designerul a desenat chiar și versiunea foarte de bază a lui Speeder, să zicem așa. Cel mai ieftin Speeder nu are barele de protecție, mânerele sau capacele oglinzilor nevopsite. Roțile din aliaj au fost înlocuite cu roți din oțel, mai ieftine, dar chiar și acestea au un design destul de plăcut.

Cei care sunt atenți la detalii sigur vor observa modul cum a fost integrat capacul rezervorului. La fel și antena în formă de aripioare de rechin, lumină de frână situată în partea de jos a barei din spate și scaunele sport simple din interior. De asemenea, există chiar și un autocolant cu semnul GPL pe lunetă.

În mod clar, dacă Dacia Speeder ar intra vreodată în producție și își va păstra politica actuală de prețuri, ar putea fi cea mai frumoasă și mai ieftină mașină sport de pe piață.

Dacia Speeder este doar un proiect virtual al cehilor de la site-ul Garaz.cz.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Garaz.cz


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide