Cât costă ”plinul” la o Dacia Spring în funcție de compania de electricitate

Autor: ProMotor 26 sept. 2022 Știri auto

Dacia Spring s-a dovedit a fi un real succes pe piața din România. Mulți o folosesc ca a doua mașină, pentru oraș, pe când alții nu se tem să plece cu ea la nici drum lung. Avantajul celor care și-au cumpărat prima Dacia pe baterii este că pot să o încarce mai ieftin decât cei care au mașini cu motor termic, iar unii dintre proprietari pot face asta chiar acasă la ei.

În 2021, aproape o treime din vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov. Volume semnificative au fost înregistrate şi în județele Timiș, Iași, Cluj şi Brașov. Majoritatea covârșitoare a clienților (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, alături de sistemul de încărcare la priză standard de 220V, oferite opțional. Modelul este echipat in serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru Wall box.

Dacia Spring are o baterie de 27,4 KWh

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 27,4 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat). Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Plinul pentru Dacia Spring

Conform unei analize publicate de Newsweek.ro, plinul pentru Dacia Spring costă 19 lei la Hidroelectrica (0,69 lei/kWh), până la 145 lei la Enel („Enel Fix Relaxat”, 5,30 lei/kWh), minimum 80 lei la EON Energie („E.ON Cool Electric”, 2,93 lei/kWh), 92 lei la RCS & RDS SA („Oferta client casnic”, 3,37 lei/kWh) și 125 lei cu abonament „CEZ Rezidențial” (4,56 lei/kWh). Cei care încarcă prin intermediul celor de la Engie trebuie să știe că oferta „Serviciu Universal” duce plinul la un cost de 127 lei, iar cu oferta „Ampero Verde eFresh” 163 lei. Prin We Power Team SRL plinul unei Dacia Spring ajunge la 304 lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia



Comentarii
Inchide