GALERIE FOTO – Seat Ateca, primul SUV al constructorului spaniol

Autor: Marius Vișan 19 feb. 2016 Galerii foto

Seat a dezvăluit primele imagini oficiale cu Ateca, model prin care spaniolii au de gând să pună probleme rivalilor de la Nissan, Kia şi Hyundai, pe segment-ul SUV-urilor, informează Carscoops.com.

Noul Ateca este o schimbare crucială pentru Seat, care vrea ca prin acest model să-şi crească cota de piaţă în Europa. Noul SUV va veni cu o gamă de motorizări cu puteri între 115 CP şi 190 CP, tracţiune faţă sau integrală, modelul fiind disponibil fie cu o cutie de viteze manuală, fie automată.

Vor exista trei niveluri de echipare, iar pe lista opţiunilor pe care le aduce Ateca se numără faruri cu tehnologie full-LED, un sistem infotainment cu ecran de 8 inci, sisteme de asistenţă pentru evitarea blocajelor din trafic şi funcţia Emergency Assist. 

Numele Ateca vine de la un sat din Spania, ibericii respectând tradiţia de a denumi maşinile după numele unor localităţi: Cordoba, Ibiza, Toledo etc.

Şeful departamentului de design de la Seat, Alejandro Mesonero Romanos, elimină din start ipoteza unei variante coupe a SUV-ului Ateca, declarând că nu ar fi suficient de practică. Totuşi, a dezvăluit că nu este exclus ca un SUV de 7 locuri bazat pe conceptul 20V20 să apară în următorii 4 ani. 

Click aici pentru Galeria Foto


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide