Audi A3 e-tron concept va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2013

Autor: Iulian Dnistran 21 feb. 2013 Concepte auto

Audi va prezenta la Salonul Auto Geneva 2013 conceptul A3 e-tron, un hatchback cu propulsie hibridă care combină un motor pe benzină de 1,4 litri TFSI cu un motor electric, pentru o putere totală de 204 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm.

Conform celor de la Audi, conceptul A3 e-tron poate să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în 7,6 secunde şi să ajungă până la o viteză maximă de 222 km/h, în timp ce consumul mediu teoretic e de 1,5 l/100 km, calculat după standardele europene pentru vehicule hibride plug-in, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 35 g/km.

Motorul termic dezvoltă 150 CP, în timp ce motorul electric, care e încorporat în cutia de viteze cu şase trepte e-S tronic, dezvoltă 75 kW.

Audi A3 e-tron concept are tracţiunea pe puntea din faţă şi poate fi condus doar cu motorul termic, doar cu motorul electric sau în modul hibrid, când ambele motoare funcţionează intermitent, în funcţie de stilul de condus.

În modul exclusiv electric, hatchbackul hibrid plug-in poate atinge o viteză maximă de 130 km/h şi are o autonomie maximă de 50 km.

Conceptul Audi A3 e-tron va fi prezentat la Salonul Auto Geneva 2013 şi va oferi, conform oficialilor mărcii germane, „o privire realistă în viitorul mobilităţii, aşa cum Audi îl plănuieşte”, ceea ce însemnă că acest prototip ar avea şanse să devină o maşină de serie, spre deosebire de conceptele A1 e-tron şi R8 e-tron, care nu au fost puse în vânzare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide