BMW 3.0 CSL Hommage Concept: imagini şi informaţii oficiale. UPDATE

Autor: Andrei Ştirbu 27 mai 2015 Concepte auto

Adrian van Hooydonk este cel care a spus asta. Maşinile din trecut sunt importante, pentru că poţi să faci concepte omagiative, futuriste, mişto din ele. Doar că acesta nu este chiar mişto, ci este teribil de agresiv şi de masiv. 3.0 Coupé Sport Leichtbau nu era o chestie mare şi uşoară?

Ceea ce a încercat BMW să facă anul acesta la Villa d’Este – în afară de a speria copiii mici – a fost să ne arate că un 3.0 CSL al zilelor noastre ar părea la fel de mare, însă ar fi la fel de uşor şi de eficient. Aşadar, fiecare dintre elementele de design au şi un rol practic. 

BMW 3.0 CSL Hommage Concept foloseşte la discreţie CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) şi sisteme de manipulare a curentului de aer pentru a-şi face loc, cât mai eficient, prin atmosferă. Sistemele Air Curtain şi Air Breather se asigură că roţile sunt ventilate corespunzător. Iar imensitatea de eleron de pe spate asigură atât rol de apăsare, reprezentând, totodată, un element care stârneşte nostalgii. Şi poate fi folosit şi ca suport pentru cafele. 

Cât despre arcurile de cerc care pornesc din aripile laterale şi se înfig în capotă – ei bine, aceasta este reprezentarea pentru secolul 21 a elementelor estetice de pe modelul promotor. Acelaşi lucru se poate spune şi despre culoarea în care este prezentat Hommageul la Concorso d’Eleganza: Golf Yellow. 

Există câte o explicaţie pentru fiecare dintre elementele de design prezente pe acest concept: farurile în formă de X amintesc de „X”-urile care acopereau blocurile optice ale modelului original de curse. 

Asta nu înseamnă că trebuie să-ţi placă neapărat. Însă primeşti puncte în plus dacă recunoşti că nu ai vrea să-l ai ca personaj într-un coşmar. Te lăsăm cu galeria de imagini de mai sus, pentru a te ajuta să tragi o concluzie în privinţa lui 3.0 CSL: ai prefera Hommageul sau maşina iniţială?

Update: video de la Villa d’Este

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide