Maşina sport fără roţi: Mercier-Jones Supercraft e automobilul perfect

Autor: Adrian Mihălţianu 22 apr. 2014 Concepte auto

Hovercraftul (sau aeroglisorul) e un vehicul prea puţin băgat în seamă de lumea auto, deşi are reale calităţi: datorită principiului de utilizare a unei perne de aer, un hovercraft se poate deplasa pe orice suprafaţă, fie pământ, apă, gheaţă sau noroi.

Mercier-Jones, un mic fabricant american specializat în construcţia de astfel de vehicule, vrea să ne schimbe percepţia, ba chiar îndrăzneşte să se adreseze clienţilor pasionaţi de maşini sport.

Cărora le oferă acest Supercraft, un fel de maşină sport fără roţi, care oferă lux şi un look inspirat din mai multe supercaruri cunoscute, de la Bugatti Veyron sau Audi R8 până la Aston Martin One-77 sau Lamborghini Aventador.

Cât de reuşit arată Supercraft, vă lăsăm pe voi să decideţi. Vă reţinem, însă, atenţia cu nişte date tehnice. Astfel, Supercraft e un vehicul foarte compact, având o lungime de numai 4,32 metri, o lăţime de 2,16 metri şi o înălţime de 1,22 metri. Deci nu e departe de gabaritul unui Huracan, de exemplu.

Faţă de o maşină sport obişnuită, lui Supercraft îi lipsesc roţile – normal, din moment ce sistemul de propulsie e total diferit… În plus, Supercraft are şi valenţe de SUV, deoarece se poate ridica până la 20 cm deasupra solului, deci nu prea contează dacă drumul e perfect sau plin de gropi.

În ce priveşte motorizarea, aceasta este de tipul hibrid, constând dintr-un motor pe benzină de 60 CP, asociat cu unul electric de 31 kW. Autonomia maximă se cifrează la aproape 200 km, în condiţiile unei viteze maxime de 56 km/h şi a unui consum mediu de 5 km/litru.

Supercraft poate transporta doi pasageri în tandem, putând fi considerat fel de roadster-motocicletă de fiţe pentru cei care au cel puţin 75.000 USD de cheltuit pe unul dintre cele 50 de exemplare pe care Mercier-Jones intenţionează să le construiască.

Să rezumăm: are detalii de supercar, oferă doar două locuri, nu e ieftin, e produs într-un număr mic de exemplare şi are şanse să iasă în evidenţă oriunde. Aşadar, este supercar Mercier-Jones Supercraft sau nu e?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide