Suzuki prezintă conceptele Crosshiker, X-Lander, Hustler şi Hustler Coupe

Autor: Iulian Dnistran 30 oct. 2013 Concepte auto

Suzuki s-a pregătit cum se cuvine pentru Salonul Auto Tokyo 2013. Japonezii vor prezenta la evenimentul auto de casă patru concepte proaspete, denumite Crosshiker, X-Lander, Hustler şi Hustler Coupe.

Cele patru prototipuri urmează sloganul Suzuki „maşini mici pentru un viitor mare” şi prefigurează atât maşini de serie din viitorul apropiat, cât şi maşini de serie din viitorul îndepărtat, potrivit comunicatului oficial publicat de japonezi.

Suzuki Crosshiker e un crossover coupe compact de oraş care duce mai departe limbajul de design adoptat pe conceptul Regina, ce a fost prezentat la Tokyo în 2011.

Maşina cântăreşte doar 810 kg şi e pusă în mişcare de un motor nou de 1,0 litri cu trei cilindri.

Următorul concept de pe lista japonezilor de la Suzuki e X-Lander. Bazat pe micuţul – dar agilul – Jimny, X-Lander e echipat cu un motor de 1,3 litri şi o transmisie manuală controlată automat.

Pe lângă designul futurist, SUV-uleţul japonez are parte de un sistem de transmisie integrală de şcoală veche care integrează un motor electric de mici dimensiuni, ceea ce face din X-Lander un vehicul hibrid.

În interior, Jimny-ul din viitor a primit o planşă de bord de ultimă oră, cu ecrane care afişează colţurile maşini – un mare plus pentru rularea în off-road.

Suzuki a mai pregătit pentru Tokyo şi prototipurile Hustler şi Hustler Coupe. Ambele sunt maşini de oraş cu patru uşi – numele Hustler Coupe vrea să sugere doar o siluetă de coupe, şi nu un coupe in toată regula.

Pe lângă cele patru noi prototipuri, Suzuki va prezenta în premieră pentru piaţa japoneză conceptul iV-4, care a avut parte de premiera mondială la Salonul Auto Frankfurt 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide