Bertone a intrat în faliment! TOP 5 cele mai frumoase modele desenate de italieni

Autor: Adrian Mihălţianu 28 mart. 2014 Dosar & Analize

Bertone, studioul italian de design cunoscut pentru minunatul Lamborghini Miura, a anunţat, prin intermediul unui purtător de cuvânt care a vorbit pentru The Telegraph, că a intrat în procedura de faliment. „Problema este că există multe datorii şi costuri foarte ridicate. În acest moment, totul e blocat”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru publicaţia britanică. „Oamenii nu au mai venit la serviciu de o lună şi jumătate”, a mai spus el.

La sfârşitul lunii aprilie, soarta carosierului italian înfiinţat în anul 1912 de Giovanni Bertone va fi stabilită de către o instanţă care va lua decizia închiderii companiei sau va dezvălui numele celui mai potrivit cumpărător.

În anul 2011, compania Bertone a fost încă o dată faţă în faţă cu falimentul şi a fost nevoită să vândă o parte din colecţia de concepte, printre care Stratos Zero din 1970 şi Lambroghini Marzal din 1967.

Lamborghini Marzal, unul dintre prototipurile vândute în 2011

Noi sperăm că un investitor pasionat de munca celor de la Bertone va reuşi să preia frâiele şi să pună pe picioare numele care ne-a adus unele dintre cele mai frumoase maşini din istorie. Cât de frumoase? Păi, ţi-am pregătit un TOP5 cu cele mai reuşite modele create sub acoperişul clădirii din Torino.

Detalii în pagina următoare.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide