BYD Tang e cel mai puternic SUV hibrid plug-in din lume şi consumă 2 l/100 km

Autor: Iulian Dnistran 22 ian. 2015 Mașini electrice

BYD Tang este, conform informaţiilor oficiale, cel mai puternic SUV hibrid plug-in din lume. Şi, aşa cum probabil ţi-ai dat seama deja, este produs de o companie din China.

Mai exact, noul SUV asiatic e pus în mişcare de un sistem hibrid de propulsie care combină un propulsor pe benzină ce dezvoltă 205 CP şi 320 Nm cu două motoare electrice (cu 150 CP şi 200 Nm fiecare). Deocamdată nu există cifra oficială a puterii totale, dar dacă ar fi să adunăm valorile de mai sus, am ajunge la 505 CP şi 720 Nm. Sigur, nu aşa se calculează, dar e clar că e mai mult decât cei 400 CP ai noului Volvo XC90 T8 plug-in hybrid.

De la distanţă parcă nu arată aşa de rău, nu?

Totodată, producătorul chinez se laudă cu un consum mediu de doar 2 l/100 km. Sună bine, dar nu prea avem cum să testăm această afirmaţie, având în vedere că BYD Tang se va vinde doar în China pentru început.

Cele două motoare electrice sunt alimentate de la o baterie litiu-fier-fosfat (LiFePO4) de 18 kWh care poate fi încărcată de la o priză casnică de 220 V şi care oferă, teoretic, o autonomie de 80 km în modul 100% electric.

Foto via CarNewsChina

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide