Anunţ second hand pentru nostalgicii comunişti: cât costă acum limuzina lui Gorbaciov

Autor: Oraan Mărculescu 18 iun. 2014 Știri auto

James Edition, un site specializat pe vânzarea maşinilor second hand de lux, atrage atenţia printr-o ofertă de-a dreptul… exotică: fosta limuzină a preşedinţilor ruşi Gorbaciov şi Elţin este de vânzare. Şi nu pentru un preţ mic.

Preţul cerut este unul demn de supercarurile moderne: 1,25 milioane de euro. Adică mai mult chiar şi decât limuzina preşedintelui american Obama, care, se înţelege, e mult mai modernă şi adaptată riscurilor lumii actuale.

… sau preferaţi să daţi banii ăştia pe un Bugatti Veyron?…

Ce primiţi pentru această sumă exorbitantă, care se traduce în aproape 60 de milioane de ruble? Unul dintre cele 13 exemplare ZIL-41052, produs în 1989 şi folosit până în 2007 de doi dintre cei mai importanţi preşedinţi din lume: Gorbaciov şi Elţin, precursorii actualului (şi controversatului) Putin.

Maşina de 6 metri este blindată şi cântăreşte 5,5 tone, iar motorul V8 de 7,7 litri (cu carburator!) produce 315 CP şi-i asigură limuzinei o viteză maximă de 190 km/h. La nivelul luxului, se simte austeritatea specifică perioadei comuniste, dar tapiţeria şi ornamentele din lemn ni se promite că sunt într-o stare ireproşabilă.

Aşa arăta luxul de cel mai înalt nivel pentru comunişti

Dacă interesează pe cineva, rulajul e destul de mic pentru vechimea maşinii: aproape 30.000 km în 8 ani de utilizare, cu promisiunea că întreţinerea a fost făcută de specialiştii garajului guvernamental.

Aşadar, se va găsi vreun milionar cu adevărat interesat de această piesă istorică pe patru roţi? Credem că nu i-ar sta rău lui Putin în limuzina comunistă a precursorilor săi, cel puţin până când i se va construi una nouă

Sursa: James Edition

Putin, nu eşti melancolic? Aveai 37 de ani când a apărut maşina asta…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide