Aston Martin a reînviat Lagonda, însă nu pentru Europa. Sau SUA. Sau China.

Autor: Andrei Ştirbu 29 aug. 2014 Știri auto

Despre reitarea numelui Lagonda se ştia de ceva vreme – în 2008, producătorul a dat vestea în mod oficial. Un an mai târziu, în 2009, Aston a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un SUV luxos, numit Lagonda.  

Am zis luxos, nu şi frumos

Acum, ceea ce vei vedea în galeria foto nu se leagă de ceea ce ai văzut mai sus decât cu numele. Primele imagini cu adevăratul Aston Martin Lagonda au apărut pe site-ul Oman Air – firma de cargo-uri care s-a ocupat cu transportatul maşinii în Orientul Mijlociu, pentru testele în climat arid.

Spunem adevăratul Lagonda pentru că, faţă de conceptul îndrăzneţ prezentat în 2009, acest Aston Martin este mult mai conectat la arborele genealogic al producătorului. Numele Lagonda a existat în familia Aston şi în anii ’70 – ’80, sub forma unei limuzine în patru uşi, propulsată de un motor V8 de 5,3 litri şi produsă în doar 645 de exemplare.

Să ne concentrăm acum pe actualul Lagonda şi nu pe istoria firmei pre- şi post-Aston Martin. Conform Autocar, Lagonda se foloseşte de platforma VH (pe care o împart modelele din gama actuală) şi de motorul V12 de 5,9 litri pe care îl găseşti şi pe Rapide S. 

Şi dacă inginerii Aston Martin au lăsat motorul de pe Rapide S intact, atunci Lagonda dispune de 550 CP şi 457 Nm. În cazul lui Rapide S, 0-100 km/h se consumă în 5,0 secunde şi viteza maximă atinsă este de 306 km/h. Transmisia este asigurată de o cutie ZF în şase trepte.

Însă viitorii proprietari nu vor fi atraşi de cifrele acestea (deloc plictisitoare) cât vor fi atraşi de factorul elitist care joacă un rol esenţial în reitarea numelui Lagonda. Maşina va fi produsă în serie limitată (la comandă) şi va putea fi achiziţionată doar pe bază de invitaţie. Preţul nu a fost făcut public.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide