Eagle Premier, maşina cu tehnologie prea avansată pentru a-şi găsi clienţi în anii ’80 – GALERIE FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 apr. 2016 Știri auto

 


Eagle Premier este un sedan de lux, care a fost dezvoltat în perioada anilor 1980 de American Motors Corporation (AMC) prin intermediul parteneriatului cu Renault. Deşi numele nu sună prea francez, Eagle Premier a fost în mare măsură o creaţie a companiei Renault, americanii lucrând doar la partea de inginerie pentru a face din acest sedan un rival acceptabil pentru Chevrolet Celebrity şi Ford Taurus. 

După ceva timp însă, în 1987, Chrysler Corporation a cumparat drepturile de la Renault şi a început să vândă maşina sub noua marca Eagle. Variantele acestui model s-au fabricat în intervalul septembrie 1987 până în decembrie 1991. Între 1990-1992 a mai existat şi o variantă redesenata care a fost comercializată ca Dodge Monaco. 

După cum se spune şi în acest clip, Eagle Premier a fost o maşină care ar fi putut fi un real succes dacă ar fi beneficiat de mai multă publictate. Deşi nu arăta extrem de spectaculos, era plină de idei interesante de inginerie. Motorul montat longitudinal şi tracţiunea pe faţă au fost ceva de la care probabil s-au inspirat pe cei de la Audi în anii ’80. De asemenea, alte inovaţii ce ţiuneau de partea de inginerie au fost dezvoltate pe sedanul Chrysler LH, produs în anii ’90, conform Carscoops.com.

Cu toate acestea, maşina nu a fost suficiet de bine promovată aşa că în 1992 a murit o moarte liniştită, compania producătoare renunţand la producerea acestui model. De atunci Renault nu s-a mai întors în Statele Unite, iar eşecul lui Eagle Premier fiind un exemplu care demonstrează rivalitatea dinte americani şi francezi. 

GALERIE FOTO


 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide