Franţa a blocat în mod oficial înmatriculările pentru anumite modele Mercedes-Benz

Autor: Andrei Nan 29 iul. 2013 Știri auto
Franţa a blocat în mod oficial înmatriculările pentru anumite modele Mercedes-Benz

Modelele Mercedes clasa A, B şi coupe-ul CLA nu mai pot fi înmatriculate în Franţa întrucât nu respectă reglementările comunitare în domeniul mediului, din cauza agentului de răcire utlilizat în sistemul de aer condiţionat (R134a), a anunţat Ministerul Ecologiei, Dezvoltării şi Energiei, conform Bloomberg.

Grupul Daimler intenţionează să conteste în jusţie măsura franceză, despre care consideră că interpretează greşit legislaţia UE. Decizia Franţei a împiedicat în această lună livrarea a 4.518 vehicule, din care 2.704 au fost deja vândute unor clienţi, potrivit grupului german.

Daimler se află în negocieri de circa un an cu oficialii europeni, în privinţa unui nou agent de răcire, R1234yf, despre care autorităţile de reglementare susţin că îndeplineşte standarde mai stricte referitoare la emisiile de gaze cu efect de seră.

Producătorul auto german nu a trecut la folosirea acestui gaz refrigerant, argumentând că este posibil să ia foc mai uşor decât agentul folosit în prezent, în cazul unor accidente.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide