INCREDIBIL: Nissan Juke R intră în producţie de serie redusă!

Autor: Oraan Mărculescu 04 mai 2012 Știri auto
INCREDIBIL: Nissan Juke R intră în producţie de serie redusă!

Până în acest moment au fost construite două modele Nissan Juke-R, ca şi concepte având caracter demonstrativ. Iată, însă, că evenimentul de la Dubai, unde Juke-R a debutat oficial, a adus cu sine şi un interes mult mai mare din partea spectatorilor faţă de aşteptările constructorului.

Având în vedere că Nissan a primit deja trei comenzi ferme pentru acest mic bolid, s-a luat decizia realizării unei serii reduse, oficialii mizând pe o cadenţă de 20-25 de exemplare. Maşini care, faţă de conceptul iniţial, vor avea puterea crescută de la 485 CP la nu mai puţin de 545 CP!

Cu alte cuvinte, motorul V6 bi-turbo, de 3,6 litri, de pe Nissan GT-R va propulsa Nissan Juke-R în galeria maşinilor cu adevărat exotice, micul crossover urmând a rivaliza de la egal la egal cu modele cu nume sonore: BMW X6 M (555 CP), Mercedes-Benz ML 63 AMG (557 CP) sau Porsche Cayenne Turbo (500 CP).

Este adevărat, Nissan Juke-R nu va oferi luxul acestora, dar, ca performanţe, se anuţă un rival redutabil – dat fiind că modelul de 485 CP ajungea la 100 km/h în doar 3,7 secunde, devine clar că surplusul de 60 CP va însemna un demaraj şi mai bun, în timp ce şasiul special conceput promite o manevrabilitate de maşină de curse. Viteza maximă va fi limitată electronic la 250 km/h.

Ei bine, care va fi preţul unui Nissan Juke-R de serie? Circa 150.000 euro – atât se estimează că va costa producerea unui Juke-R, specialistul RML, „vinovat” de proiectul iniţial, susţinând că acest preţ înseamnă un Nissan GT-R nou, un Nissan Juke nou şi modificările şasiului şi caroseriei noului bolid.

Evident, preţul creşte în funcţie de preferinţele fiecărui client în parte, celor interesaţi Nissan punându-le la dispoziţie o adresă de mail, unde pot plasa comanda sau cere mai multe detalii: [email protected]. Aşadar, dacă vreţi o maşină super-potentă cu adevărat surprinzătoare, merită să vă gândiţi la Nissan Juke-R.

Care a primit şi un mini-film dedicat, „Desert Nemesis”:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide