Premiera  Porsche Cayenne - datele oficiale

În sfârşit, Porsche a dat publicităţii toate datele oficiale despre noua generaţie a SUV-ului de lux Porsche Cayenne, în avanpremiera prezentării de la Geneva 2010. Iată toate detaliile, plus video şi poze de rezoluţie mare.

VEZI AICI GALERIA FOTO-VIDEO CU NOUL PORSCHE CAYENNE

Noul Porsche Cayenne, mai stilatCea de-a doua generaţie a lui Porsche Cayenne reprezintă o evoluţie mai mult decât sesizabilă şi promite să continue succesul primei generaţii, care s-a impus ca un etalon în ce priveşte sportivitatea în segmentul SUV-urilor de lux.

Noul Cayenne are un design revizuit, dar care păstrează caracteristicile generale ale primei generaţii. Spre deosebire de aceasta, partea frontală este acum mai apropiată ca inspiraţie de limuzina Porsche Panamera, botul fiind mai fin profilat, dar inspirând la fel de multă putere şi sportivitate.

Profilul maşinii rămâne, în mare, la fel de zvelt, doar partea din spate fiind acum mai înclinată, ceea ce sporeşte impresia de dinamism, împreună cu profilările mai evidente din partea inferioară a caroseriei. Dimensiunile nu au crescut foarte mult, noul Cayenne fiind mai lung cu 4,8 cm, iar ampatamentul este mai mare cu 4 cm.

Cayenne e mai schimbat in spateÎn partea din spate, Cayenne are un aspect mai studiat, hayonul şi stopurile nemaifiind decupate simplist, ci continuând liniile fluide ale întregului ansamblu. Deşi cele două perechi de evacuări aduc în peisaj o puternică notă de sportivitate, domină ideea de eleganţă, Porsche Cayenne aplicând şi în domeniul designului filosofia "Intelligent Performance". Totuşi, pentru unii forma stopurilor ar putea aminti de SUV-uri japoneze sau coreene, nefiind chiar originală.

În interior, noul Porsche Cayenne oferă în continuare un univers în primul rând luxos şi spaţios. Redesenat complet, cockpitul şoferului împrumută idei de la Porsche Panamera, dar păstrează un nivel ridicat al sobrietăţii. Ergonomia este îmbunătăţită prin amenajarea logică a butoanelor şi comenzilor, iar ecranul tactil central, de 7 inch, permite un control foarte bun al principalelor sisteme din maşină: climatizarea bi-zonă sau sistemul multimedia cu navigaţie.

Interiorul lui Cayenne: luxosÎn spate se observă avantajele ampatamentului mai mare: bancheta poate culisa pe o distanţă de 18 cm, pentru a permite ori un spaţiu mai bun pentru genunchii pasagerilor, ori un spaţiu mai mare pentru bagaje. De asemenea, spătarul banchetei are trei poziţii diferite de înclinare, pentru a spori confortul pe distanţe lungi.

Jantele de serie vin cu dimensiunea de 18", însă pe lista de opţionale se găsesc propuneri de până la 19", standard pe Cayenne Turbo.

Versiunea de vârf mai dispune în standard de suspensie adaptivă PASM (Porsche Active Suspension Management), faruri adaptive cu xenon şi vopsea metalizată specială.

Dacă în ce priveşte aspectul, inginerii au recurs la o evoluţie, la capitolul tehnic evoluţia este mai pregnantă.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.