La ce se uită o femeie când cumpără o maşină şi la ce se uită un bărbat? Nu e un banc.Top 10 maşini preferate de bărbaţi şi de femei

La ce se uită o femeie când cumpără o maşină şi la ce se uită un bărbat? Nu e un banc. La ce se uită o femeie când cumpără o maşină şi la ce se uită un bărbat? Nu e un banc.

iSeeCars a analizat 54 de milioane de vânzări de maşini şi 570.000 de căutări pe site-ul personal în aproape 3 ani de zile. Cei care căutau maşini a trebuit să bifeze dacă sunt bărbaţi sau femei. Rezultatul spune că peste 60% din femeile din SUA cumpără 10 modele anume, din care cele mai multe sunt producţii coreene. Femeile caută maşini “foarte” accesibile şi practice, lucruri nedefinitorii în alegerea bărbaţilor când cumpără o maşină. Este concluzia pe care o trage Phong Ly, CEO iSeeCars.

Şase din poziţiile Top 10 sunt maşini mici, iar restul sunt SUV-uri mici (sau crossovere). Preţul mediu al maşinilor din acest clasament e 15.000$ şi niciuna nu trece pragul de 20.000$. Este de peste 3 ori mai mic decât preţul mediu al maşinilor din Top 10 alese de către bărbaţi (50.000$). Diferenţa este foarte mare, deşi veniturile medii ale bărbaţilor cumpărători de maşini sunt doar cu 18% mai mari decât cele ale femeilor. Este clar că femeile caută utilitatea maşinii, iar bărbaţii, puterea ei. Iată mai jos top 10 maşini preferate de femei şi de bărbaţi.