LIVE de la Frankfurt: primele impresii despre noul Volkswagen Tiguan

Autor: Iulian Dnistran 16 sept. 2015 Știri auto

Am văzut noul Volkswagen Tiguan la Salonul Auto Frankfurt 2015 şi trebuie să spun că arată destul de interesant, dar asta e tot ce o să spun despre designul exterior, fiindcă îţi poţi face singur o părere despre asta accesând galeria foto.

Înăuntru, lucrurile stau la fel ca în Golf, ceea ce înseamnă că ai materiale de calitate foarte bună, precum şi o ergonomie foarte bună. Poziţia la volan e relativ înaltă, iar sistemul de infotainment era, în cazul modelului în care m-am jucat eu, foarte rapid în răspunsuri, iar touchscreenul accepta comenzi cu mai multe atingeri (pinch-to-zoom), la fel ca la smartphone-uri. Totodată, rolul cadranelor de bord a fost luat de un display color asemănător cu cel din noul Passat.

Nemţii au adus şi o variantă hibridă, denumită GTE

Pe bancheta din spate ar fi loc pentru trei adulţi înalţi, însă tunelul de transmisie (la varianta 4Motion, cel puţin) răpeşte destul de mult din spaţiul disponibil pentru tălpile picioarelor. În schimb, locul pentru cap şi picioare e foarte bun dacă sunt doar doi pasageri în spate.

În portiere sunt spaţii de depozitare generoase, în care par să încapă şi PET-uri de 2 litri, în vreme ce canalul median oferă două locuri pentru băuturi, însă sunt cele mai deştepte spaţii de acest gen pe care le-am văzut vreodată, ceea ce m-a făcut să mă întreb de ce nu au toate maşinile aşa ceva.

Mecanismul e destul de simplu: apeşi pe buton şi ies două lamele, dintre care una e prinsă cu arc, aşa că poţi să pui recipiente mai mici şi mai mari. Când nu ai sticle sau pahare prin maşină, împingi lamelele în locurile lor de odihnă şi ai un loc de depozitare în care poţi să pui obiecte mai mari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide