Maşinile second hand în rate. Iată care sunt condiţiile

Autor: Marius Vișan 25 dec. 2015 Știri auto
Maşinile second hand în rate. Iată care sunt condiţiile

 

Un grup de firme a lansat cu câteva luni un program care se adresează celor care vor să-şi cumpere un autoturism rulat, dar nu îşi permit să plătească toţi banii odată. Astfel, aceştia îşi pot cumpăra maşină în rate, informează Digi24.ro. Pentru cei care aleg varianta leasing-ului, dobânda este de două ori mai mică decât în cazul unui leasing clasic, iar dosarul se aprobă în mai puţin de 48 de ore. 

Cel care vrea să cumpere un autoturism în rate trebuie să aibă un avans între 10 şi 50%, iar perioada de finanţare poate fi între 1 şi 5 ani. Ultima rată poate avea o valoare cuprinsă între 0 şi 20% în funcţie de cum alege clientul.

În funcţie de firma de la care alege să-şi cumpere, clientul poate beneficia de doi ani garanţie în limita a 30 000 de km, o revizie gratuită, ITP valabil 1 an şi nu în ultimul rând o dobândă preferenţială. Cele mai întâlnite maşini puse la vânzare prin acest sistem sunt ca şi an de fabricaţie între 2002 -2014, iar preţul între 3.000 de euro şi 15 000 de euro. Toate maşinile au dotări decente precum aer condiţionar, închidere centralizată, servodirecţie, geamuri, oglinzi electrice.

Citeşte şi VIDEO – FOTO. Flota de lux a Poliţiei Române 

Citeşte şi Ce mesaj de „mulţumire” a primit un şofer care a parcat pe trotuar – FOTO

Citeşte şi VIDEO. Flota de „pitici” a ministrului Adrian Curaj

Am ales la întâmplare un site care punea la dispoziţii astfel de servicii iar condiţiile generale erau următoarele:

  • Valoare minimă a unui contract în rate este de 2500 de euro, anul de fabricaţie al maşinii nu este mai mic de  2006 (EURO4 sau 5), avansul este de minimum 10%, iar perioada de rambursare este între 1 şi 5 ani. Solicitantul trebuie să aiba venituri lunare de minimum 1000 de lei pe lună –  demonstrabile cu acte, să declare existenţa altor credite sau carduri de cumpărături în derulare la momentul solicitării maşinii. În funcţie de suma veniturilor dovedite prin adeverinţă de venit sau alte documente, finanţatorul poate stabili un avans mai mic, începând de la 10% din preţul maşinii. În cazul în care solicitantul nu are sau nu poate prezenta o adeverinţă de venituri sau dacă lucrează în alte state membre UE ori a fost înscris la Biroul de Credite ca rău platnic atunci finanţarea va fi aprobată doar pentru un avans începând de la 25 la 30%. 

 

  • Valoare minimă a unui contract în leasing este de 5000 de euro, anul de fabricaţie nu este mai mic de 2010 (EURO4 , 5 sau 6), avansul minim este de 15%, iar perioada de rambursare, ca şi în cazul ratelor, este între 1 şi 5 ani. În leasing se pot cumpăra îndeosebi de către persoane juridice autovehiculele a căror vechime nu este mai mare de 5 ani, pe o perioadă maximă de finanţare de inca 5 ani. Printre avantajele acestui sistem menţionăm că un pachet integrat de servicii incluse (înmatriculare, asigurare, CASCO, etc), iar deductibilitate integrală a ratei în cazul leasingului operaţional, reducând astfel costurile efective cu aprox. 40% (16% impozit profit + 24% TVA).

Citeşte şi VEŞTI BUNE despre starea de sănătate a lui Schumacher

Citeşte şi TOP: Cele mai fiabile maşini second-hand de familie din Germania

Citeşte şi TOP 5 cele mai economice maşini diesel

Citeşte şi VIDEO. Fifth Gear a testat maşina românească Ghe-O Rescue

Citeşte şi FOTO – Motivul pentru care cineva a plătit 400.000 de lire pentru un Land Rover Defender de 25.000

Citeşte şi VIDEO. Accident uimitor petrecut pe un drum dintre Botoşani şi Dorohoi

Citeşte şi VIDEO – FOTO. Cel mai bine vândut SUV din lume

Citeşte şi Cât costă să devii un PERICOL PUBLIC în România

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide