McLaren P1 costă un milion de euro şi are o viteză maximă de 350 km/h

Autor: Iulian Dnistran 27 feb. 2013 Știri auto

Englezii de la McLaren au publicat, în cele din urmă, ceea ce foarte mulţi pasionaţi auto aşteptau încă de anul trecut: performanţele noului McLaren P1, urmaşul legendarului McLaren F1.

Hypercarul britanic face sprintul de la zero până la 100 km/h în mai puţin de trei secunde, sprintul de la zero până la 200 km/h în mai puţin de şapte secunde, în timp ce sprintul de la zero până la 300 km/h durează doar 17 secunde, cu cinci secunde mai puţin decât avea nevoie faimosul McLaren F1.

Doar 375 de exemplare vor fi construite, fiecare cu o viteză maximă limitată electronic la 350 km/h.

În Marea Britanie, preţul unui McLaren P1 e de 866.000 de lire sterline sau în jur de 1.000.000 de euro la ratele de schimb actuale. În Statele Unite ale Americii, McLaren P1 va avea un preţ de pornire de 1.150.000 de dolari.

Potrivit companiei britanice, preţul de bază include „o echipare care dotează maşina atât pentru drumurile publice, cât şi pentru circuit”, iar lista de echipamente opţionale este limitată „doar la elemente personalizate pe care un client ar vrea să le adauge cu ajutorul McLaren Special Operations”.

Sistemul hibrid de propulsie folosit în McLaren P1 combină un motor V8 de 3,8 litri cu un motor electric, pentru o putere totală combinată de 916 CP şi un cuplu maxim de 900 Nm. Puterea şi cuplul sunt transmise către roţile din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şapte trepte şi ambreiaj dublu.

Versiunea de serie a lui McLaren P1 va fi prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2013, iar vânzările vor începe în toamna lui 2013.

McLaren Special Operations e divizia constructorului britanic care a creat modelul unic X-1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide