POZE NOI. Ruşii vor avea un Datsun mai low-cost decât Logan-ul…

Autor: Adrian Mihălţianu 03 feb. 2014 Știri auto

UPDATE

Noul model Datsun low-cost a ieşit ”la încălzire” şi a fost surprins de fotografii mai mult sau mai puţin spioni. Deşi încă oficial nu există nicio informaţie despre maşină, bursa zvonurilor continuă să funcţioneze.

Vai, acest ”nas” şi acei ”ochi”… Nu vă aminteşte de povestea cu Scufiţa Roşie şi lupul?

Aşa încât, mai nou, se pare că viitorul model Datsun nu e bazat pe Lada Kalina, ci pe modelul Lada Granta. Care nu e altceva decât prima generaţie Logan modificată ceva mai mult pentru a se diferenţia cât mai bine de modelul românesc – care încă este vândut de Renault în Rusia, până când oficialii vor decide înlocuirea acestuia cu noua generaţie Logan.

Modelul Datsun se anunţă foarte încăpător şi promite un preţ foarte avantajos pentru ruşi. Cel mai probabil, nu vom vedea pe piaţa europeană acest model, deoarece de curând ruşii au lansat pe Bătrânul Continent marca Lada, care devine un concurent interesant pentru Dacia în Europa.

Oare cum va suna reclama: ”poţi căra un porc mai mare decât în Logan” ?

Oricum, platforma primului Logan demonstrează că rămâne o bună ”vacă de muls”, iar alianţa Renault – Nissan – AvtoVaz e de aşteptat să înregistreze vânzări mult mai mari în următorii ani, datorită brandurilor low-cost Dacia, Lada şi acum Datsun.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

După ce alianţa Renault-Nissan a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al producătorului rus AvtoVaz (sau Lada, pentru europeni), toată lumea se aştepta ca noul brand low-cost al celor de la Nissan, reînviatul Datsun, să folosească modelul Logan pentru a propune pe piaţă o maşină proprie.

Ei bine, iată că japonezii recurg la o metodă şi mai… ieftină: ”reciclează” un model Lada, pe numele său Lada Kalina, o maşină lansată acum 10 ani şi care făcea parte din noul curent de modele moderne ale producătorului rus.

Ok, cine mai are tupeul să spună despre Logan că e urât? La Logan te poţi uita, dar la Datsun ba!

Viitorul model Datsun, al cărui nume rămâne necunoscut pentru moment, a fost surprins în uzina AvtoVaz, dezvăluindu-ne lucrul cel mai important: designul părţii frontale, care, datorită imensei grile, îi conferă maşinii imaginea de marcă pe care am văzut-o recent pe Datsun Go şi Go+.

În rest, rămâne de văzut ce upgrade-uri tehnice va avea noul model Datsun, care ar trebui să ajungă pe piaţa rusă în primăvara lui 2014, la preţuri competitive. Se estimează că modelul va porni de la 400.000 de ruble, în aceeaşi zonă de preţ cu Renault Logan (adică Loganul din prima generaţie), care pleacă de la 350.000 de ruble.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide