Renault Megane 4, primul contact, LIVE de la Frankfurt! VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 15 sept. 2015 Știri auto

Noul Renault Megane 4 a fost deja lansat, iar noi am apucat să-l pipăim pe toate părţile la Salonul Auto de la Frankfurt. Iată primele impresii:

1. Maşina are un design mult mai modern decât precedentul model

Responsabilii cu designul ne-au declarat că au dorit să facă o maşină mai sobră, dar în acelaşi timp cu forme senzuale şi sportive. Acum, noi n-am prea înţeles cum vine asta, dar dacă priveşti formele lui Megane-versiunea-de-familie ai, într-adevăr, o maşină mai sobră, aproape germană, pe când dacă priveşti formele lui Megane GT ai din plin şi sportivitate şi senzualitate. Bănuiesc că nu le poţi avea pe toate o dată… Cert e că maşina arată, pe afară, mult mai bine decât precedenta generaţie.

2. A crescut calitatea materialelor de la interior

Avem un interior mai bun, mai proaspăt, cu materiale moderne şi plăcute la atingere. Asta e un pas înainte pentru Renault. Scaunele sunt comode, iar plasticele nu te deranjează, indiferent că sunt în partea de sus şi vizibilă a maşinii, sau că sunt în părţile mai puţin vizibile.

3. Tableta de bord ne dă sentimente contradictorii

În primul rând, adăposteşte un sistem multimedia foarte bun, care se mişcă extrem de repede, iar ecranul uriaş, dispus pe verticală, este similar cu cel de pe Talisman – încă n-am verificat, dar e cu siguranţă unul dintre cele mai mari din segment. Pe de altă parte, tableta nu pare a fi integrată din punctul de vedere al designului în bord, ci pare pur şi simplu pusă acolo cu mâna. Păcat, pe Espace arată senzaţional…

4. Spaţiile de stocare şi celelalte atuuri ale maşinii rămân la nivel înalt

Renault păstrează atuul maşinii privitor la spaţiile de stocare, care sunt bine proiectate şi sunt chiar generoase, cât şi cu privire la logica dispunerii acestora. Portbagajul este încăpător la hatchback şi va mulţumi familiile cu un singur copil. Aici, Renault a ştiut să nu greşească.

5. Atmosfera de la bord e prea sobră

Adio tapiţerii de culoare deschisă – o tradiţie Renault – bine aţi venit tapiţerii de culoare închisă dar „luminoasă”, cum ne spuneau nişte responsabili de design. Renault greşeşte profund aici, riscând să îndepărteze o bună parte din clienţii tradiţionali, care alegeau dotările superioare tocmai datorită luminozităţii acestora şi a sentimentului de premium oferit de tapiţeria de culoare deschisă. Contracarează, pe de altă parte, prin calitatea materialelor, indiferent de culoarea acestora.

6. Spatele arată nu bine, ci poate cel mai bine din segment

Noul Megane are, probabil, cel mai glorios fund din segment. Doar priviţi-l cum arată! Ai impresia că priveşti o maşină de clasă medie, una de-a dreptul sport, iar prin asta Renault ştie să se diferenţieze puternic într-un segment extrem de aglomerat. Bravo! Iar la GT arată absolut fabulos…

7. Per total, e un sensibil pas înainte

Deşi nu aduce cu sine revoluţii în design sau dotări, noul Megane intră în modernitate. În funcţie de preţul cu care va ajunge în România, acum Megane va avea atuuri suficiente pentru a atrage clienţi din partea celorlalte mărci, în special cei care se lasă atraşi de elementele multimedia şi de confort specifice mărcii Renault. E un pas înainte semnificativ pentru Renault, atât din punct de vedere al designului, cât şi în privinţa calităţii percepute şi reale.

Vom reveni cât de curând cu un test drive în premieră!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide