Tata Aria atacă în Europa Duster şi Lodgy la pachet!

Autor: Oraan Mărculescu 05 dec. 2011 Știri auto

În Europa, lumea zâmbeşte condescendent când aude despre Tata Motors, părintele celei mai ieftine maşini din lume, Tata Nano – a cărei versiune europeană, Tata Nano Europa, ar urma să aterizeze pe Bătrânul Continent începând cu 2012.

Tata Aria a avut premiera europeana la Salonul Auto Bologna 2011

Totuşi, indienii vin cu o altă surpriză: Tata Aria, versiunea pentru Europa, a fost prezentată în premieră europeană la salonul auto italian de la Bologna, urmând a intra în vânzare pe piaţa auto din Italia la începutul lui 2012. Vorbim de o maşină în stil crossover-monovolum, care poate transporta până la 7 persoane, deci o maşină care le va face cu ochiul familiştilor.

Versiunea europeană nu se diferenţiază estetic de cea pentru piaţa indiană, iar motorizarea este aceeaşi, un common-rail de 2,2 litri şi 140 CP, compatibil Euro 5. Deocamdată nu ştim date privind consumul sau performanţele, dar modelul va beneficia de cutie de viteze manuală şi, foarte important, tracţiune integrală.

Pretul estimat pentru Tata Aria va fi de 20.000 euro, iar echipamentul foarte bogat

Echipamentul lui Tata Aria va fi la cote foarte bune, mai ales în ce priveşte siguranţa: 10 airbaguri, controlul stabilităţii ESP, senzor de presiune în pneuri, climatizarea automată duală, sistem de navigaţie, bluetooth şi cameră pentru mersul înapoi. Preţul final nu a fost comunicat, dar se estimează că va fi în jur de 20.000 euro, ceea ce înseamnă o sumă foarte tentantă pentru un crossover-monvolum de 4,8 metri.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII ŞI IMAGINI CU TATA ARIA

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide