Weekend plin la Sibiu, la reuniunea proprietarilor de Dacia Duster

Autor: Tudor Rus 22 feb. 2013 Știri auto

La a patra lor reuniune, proprietarii de Dacia Duster au atins un nou record după ce au reuşit să adune laolaltă 38 de maşini şi peste 100 de participanţi. Dusterştii spun că amploarea evenimentului a crescut de la an la an, pentru că lumea se adună şi profită de atmosfera plăcută pentru a schimba impresii şi sfaturi cu privire la maşinile lor.

Organizată de Asociaţia Club Duster şi forumduster.ro, întâlnirea propunea un program extins pe două zile. Sâmbătă, în prima zi a evenimentului, Dusterele au plecat încolonate disciplinat pe un traseu montan acoperit cu zăpadă, lucru care i-a entuziasmat atât pe cei mici cât şi pe cei mari.

Gestionarea caravanei s-a dovedit a fi însă mai greu decât era anticipat, din cauza faptului că traseul putea fi parcurs doar pe un singur sens, iar zăpada îngheţată a avut grijă să trimită câteva maşini în derapaj, pe marginea drumului.

Dar pentru că dusteriştii se ajută la nevoie, nu a durat mult ca maşinile împotmolite să fie puse la loc pe traseu, gata să-şi continue marşul prin peisajul înzăpezit. Toată lumea contribuie, fie că e vorba de dat la lopată sau de împins maşinile rămase blocate, iar celor repuşi pe traseu prin troliere sau prin tragere cu şufa le revin rapid zâmbetele pe buze.

La întoarcere, lucrurile au mers ceas şi întârzierea provocată de evenimentele de la dus a fost recuperată. Însă ziua nu se încheiase, pentru că organizatorii amenajaseră un circuit special pe care posesorii de Dacia Duster aveau să se dueleze într-o cursă contra-cronometru.

Calificările de sâmbătă au decis cei zece finalişti, care aveau să se înfrunte actul final, programat pentru a doua zi, nu înainte ca circuitul să fie modelat de roţile Dusterelor, care aruncau în stânga şi-n dreapta când cu noroi, când cu zăpadă, când cu apă.

Acelaşi lucru s-a repetat şi duminică, în finală, iar după încheierea concursului, proprietarii de Dacia Duster s-au putut urca la volanul unuia dintre vehiculele de competiţie ala echipei Duster 4×4 Everyone. Lucru deloc uşor, având în vedere că pilotarea maşinilor modificate a implicat trecerea printr-un vad de râu, iar în final natura şi-a luat partea ei, un bolovan rupând planetara dreapta-faţă a Dusterului modificat de Renault Technologie Roumanie.

A urmat festivitatea de premiere, care a recompensat toti participanţii, mai ales pe cei aflaţi pe podium:

 

Podiumul a fost următorul:

Locul I  Constantin Cucu (Constanţa)

Locul II: Gabriel Dorobanţu (Târgu Mureş)

Locul III: George Florea (Bucureşti)

Premiul special pentru decanul de vârstă al „dusteriştilor”: Gheorghe Alungulesei, din Alba Iulia.

O atenţie deosebită au primit şi doamnele, care s-au putut întrece pe acelaşi circuit pe care o făcuseră mai devreme domnii, iar după ce şi-au arătat competenţa în materie de pilotaj, podiumul a arătat aşa:

 

Câştigătoarele au fost:

Locul I: Alexandra Manole (Bucureşti)

Locul II: Andreea Curelea (Ploieşti)

Locul III: Simina Ţarălungă (Bucureşti)

O AMPLĂ GALERIE FOTO DE LA REUNIUNEA DUSTERIŞTILOR AVEŢI LA DISPOZIŢIE MAI SUS

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide