McLaren 650S GT3 emană răutate pură la Goodwood Festival of Speed

Autor: Tudor Rus 30 iun. 2014 Prezentări

După ediţia limitată 650S MSO, McLaren demonstrează că ia lucrurile în serios când vine vorba de performanţă pe circuit şi prezintă versiunea de curse 650S GT3. Acum fie vorba între noi, chiar şi în varianta standard, 650S nu este deloc un model cuminte. Ca argument stau cei 650 CP aruncaţi pe asfalt de un V8 twin-turbo de 3,8 litri, „donat” de MP4-12C şi demarajul de la 0 la 100 km/h bifat în doar trei secunde, alături de viteza maximă de 333 km/h.

Cum mă menţin în formă? Mănânc asfalt!

Lucrurile se schimbă radical când vine vorba de 650S GT3, care deşi păstrează acelaşi propulsor ca şi fratele său mai cuminte, are parte de un exterior puternic modificat. Mai exact, noul kit lăţit de caroserie este realizat integral din fibră de carbon şi este străpuns de prize de aer generoase în timp ce alura este completată de spoilerele supradimensionate şi de eleronul impozant care domină partea din spate.

Promit această panoramă oricărui curajos care se ia la întrecere cu mine.

Pentru ca 650S GT3 să servească scopul pentru care a fost creat, inginerii britanici s-au ocupat de optimizarea geometriei sistemului de suspensie şi au dotat interiorul cu o cuşcă de protecţie şi un volan echipat cu un ecran digital care probabil va afişa în timp real informaţii despre maşină.

McLaren a anunţat că va produce versiunea 650S GT3 într-o ediţie limitată de doar 15 exemplare, până în 2015, iar clienţii care deja posedă un 12C GT3 vor putea face o conversie spre 650S GT3.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide