Noul Audi RS3 Sportback: imagini şi informaţii oficiale

Autor: Iulian Dnistran 12 dec. 2014 Prezentări

Acesta este noul Audi RS3 Sportback, cel mai puternic A3 de serie al momentului, fiind poziţionat peste S3-ul lansat în urmă cu doi ani.

Noul RS3 va fi lansat la Salonul Auto Geneva 2015 şi vine să echilibreze puţin balanţa hot hatch-urilor supersportive, unde a făcut legea Mercedes-Benz A45 AMG până acum.

Hatchback-ul roşu ca focul al nemţilor din Ingolstadt a primit un propulsor de 2,5 litri cu cinci cilindri care dezvoltă o putere maximă de 367 CP şi un cuplu de 465 Nm. Oricum ai lua-o, e de bine – are 67 CP şi 85 Nm în plus faţă de S3-ul actual, 27 CP şi 15 Nm mai mult decât vechiul RS3 şi, poate mai important decât acestea, are 7 CP şi 15 Nm în plus faţă de Mercedes-Benz A45 AMG.

Toată această putere merge către toate cele patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şapte trepte şi ambreiaj dublu S tronic, dar şi a celebrului sistem de tracţiune integrală quattro.

Potrivit datelor oficiale, noul RS3 cântăreşte 1.520 kg, ceea ce înseamnă că este cu 55 kg mai uşor decât modelul pe care îl înlocuieşte. Sprintul de la zero până la 100 km/h are nevoie de 4,3 secunde (cu 0,3 secunde mai puţin decât la vechiul RS3), în vreme ce viteza maximă este, ca de obicei, limitată electronic la 250 km/h.

Garda la sol e mai joasă cu 25 mm faţă de un A3 standard, mulţumită suspensiei sport care poate fi îmbunătăţită, opţional, cu amortizoare adaptive.

Cât despre design, jantele de 19 inci o să se asigure că nu vei putea parca niciodată pe trotuar, iar spoilerele redesenate în binecunoscutul stil Audi RS – cu elemente gri şi grile în formă de fagure – o să reuşească să-i sperie pe toţi cei care îndrăznesc să nu se dea la o parte pe autostradă.

În interior, noul Audi RS3 vine la pachet cu un volan cu baza dreaptă (pe care scrie, inevitabil, RS3), scaune sport îmbrăcate în piele, accesorii din aluminiu sau fibră de carbon şi un computer de bord care poate afişa presiunea din turbocompresor, temperatura uleiului şi un cronometru de curse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide