Noul Audi RS3 - toate informaţiile

În sfârşit, Audi lansează cea mai puternică versiune a gamei A3: Audi RS3. În mod interesant, are prioritate varianta de caroserie în 5 uşi.

Zvonuri despre Audi RS3 circulau de multă vreme, ba chiar s-a vehiculat lansarea lui la aproape fiecare mare salon auto din ultimii doi ani. Totuşi, cei de la Audi au întâziat surpriza cât s-a putut de mult.

VEZI GALERIA MULTIMEDIA CU NOUL AUDI RS3

Au fost surprinse chiar şi poze spion cu Audi RS3 la Ingolstadt, dar asupra acestora planau multe semne de întrebare, în primul rând din cauza caroseriei în cinci uşi. Iată, însă, că noul Audi RS3 nu e inaugurat ca un hot-hatch în 3 uşi, după cum se aştepta toată lumea, ci ca unul mai practic, în versiunea RS3 Sportback.

Audi RS3 are un look mai sportiv, dar nu este exagerat.

La fel ca în cazul altor modele Audi purtând indicativul "RS", Audi RS3 nu frapează printr-un look exagerat, deşi fantele generoase din spoiler îl diferenţiază clar de restul gamei. În rest, detaliile estetice se rezumă la grila împletită, pe care regăsim logo-ul RS3, nişte praguri diferite, un difuzor decent în spoilerul spate, o pereche de evacuări şi un eleron pe hayon.

RS3 mai plusează cu ornamente din CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon), atât în cazul spoilerelor, cât şi al oglinzilor retrovizoare sau eleronului. Tabloul este completat în mod reuşit de jantele de 19", având 5 spiţe şi fiind polişate în stil titaniu, conferindu-i maşinii un look foarte dinamic atunci când RS3 este în mişcare.

Motorul lui Audi RS3 este preluat de la TT RS: 2,5 litri turbo, 5 cilindri, 340 CP si 450 Nm.

Dinamismul maşinii este la cote foarte bune, graţie propulsorului turbo preluat de pe bomba Audi TT RS. Este vorba de un motor în cinci cilindri, care dezvoltă o putere maximă de 340 CP, dar şi un cuplu maxim impresionant, de 450 Nm, disponibil între 1.600 rpm şi 5.300 rpm.

Prin urmare, Audi RS3 accelerează de la 0 la 100 km/h în în 4,6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 250 km/h. Nici consumul nu este de natură să bage spaima în ecologişti: Audi RS3 este creditat cu un consum mediu de 9,1 litri/100 km, iar emisiile de CO2 se cifrează la 212 g/km. Valori corecte pentru nivelul de performanţe al motorului.

Audi RS3 beneficiaza de tractiune integrala quattro si cutie automata S-Tronic, cu dublu ambreiaj

Nu putea lipsi din meniu tracţiunea integrală quattro, în timp ce cutia de viteze este automată S-Tronic, având 7 trepte şi dublu-ambreiaj. Cutia de viteze poate fi comandată şi de la padelele de pe volan, având două moduri automate şi unul manual.

Pentru ca Audi RS3 să aibă un comportament cât mai sportiv, garda la sol a fost coborâtă cu 25 mm faţă de un A3 de serie, iar discurile de frână au dimensiuni mari: 370 mm în faţă, respectiv 310 mm în spate. Pneurile sunt late, având dimensiunea de 235/35 R 19 în faţă, respectiv 225/35 R 19 în spate. Sistemul ESP are şi un mod Sport, dar poate fi şi decuplat total pentru senzaţii tari.

Interiorul lui Audi RS3 estenegru, cu scaune sport, avand cusaturi si lumini rosii

Dacă exteriorul lui RS3 nu e chiar aşa de agresiv faţă de un A3 de serie, interiorul pare să ofere mai multe tuşe de sportivitate faţă de habitaclul unui A3 normal. În primul rând, se remarcă scaunele sport, îmbrăcate în piele Nappa neagră, asortată cu cusăturile roşii foarte vizibile. De menţionat finisarea în piano-black a părţii dorsale a scaunelor faţă.

Habitaclul lui Audi R3 este dominat de negru, cusăturile roşii, dar şi iluminarea comenzilor tot pe roşu conferindu-i maşinii un aer sportiv. Volanul are o conformaţie racing, cu o teşitură în partea inferioară, având şi comenzi audio sau cruise control. În rest, ambianţa interioară este dominată de logo-urile RS3.

Noul model urmează să fie produs în uzina maghiară de la Gyor, iar preţul de bază în Germania pentru Audi RS3 va fi de 49.900 euro, în condiţiile unui echipament standard foarte bogat.

Audi RS3 va fi lansat pe piata la inceputul lui 2011, iar in Germania va costa 49.900 euro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.