Noul Hyundai Genesis intră pe teritoriul lui BMW Seria 5 şi Audi A6

Autor: Iulian Dnistran 27 nov. 2013 Prezentări

Noul Hyundai Genesis a fost prezentat oficial în Coreea de Sud. A doua generaţie a berlinei premium de clasă mare va ajunge şi pe Bătrânul Continent, unde va încerca să îi convingă pe clienţii de BMW Seria 5, Audi A6 şi Mercedes-Benz E-Class că o maşină coreeană nu e chiar aşa de rea cum spune lumea.

Şi, cel puţin din imagini, lucrurile arată foarte bine. În interior, pasagerii sunt înconjuraţi de foarte multă piele, plastice lucioase şi alte materiale care par a fi în aceeaşi ligă cu germanii.

În ceea ce priveşte tehnologia, noul Genesis are parte de sisteme precum frânarea automată de urgenţă (AEB), detectarea obiectelor în unghiul mort, cruise control controlat prin radar şi head-up display, printre altele. De asemenea, berlina coreeană poate fi dotată cu un senzor de dioxid de carbon pentru interior.

În echipare standard, sedanul asiatic vine cu tracţiune pe puntea din spate, însă lista de opţionale include şi un nou sistem de tracţiune integrală, denumit HTRAC. Cât despre motorizări, coreenii pun la dispoziţie patru unităţi, toate pe benzină.

Cel mai mic propulsor are 3,0 litri şi dezvoltă 257 CP, apoi urmează un V6 de 3,3 litri care produce 282 CP, după care vine un alt V6, de 3,8 litri, ce produce 315 CP. Cel mai puternic motor e un V8 de 5,0 litri care dezvoltă 425 CP şi 519 Nm, suficient pentru a împinge maşina de la zero până la 100 km/h în 5,4 secunde.

Indiferent de motorizarea aleasă, Hyundai oferă standard o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Oficialii companiei spun că au primit deja 3.500 de comenzi pentru noul Genesis, în vreme ce ţinta de vânzări pentru 2014 este de 62.000 de unităţi, dintre care 30.000 în afara Coreei de Sud. După debutul pe tărâm propriu, noul Hyundai Genesis va fi pus în vânzare pe pieţele din America de Nord, Orientul Mijlociu, China şi Europa, inclusiv Rusia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide