Noul Opel Karl: informaţii şi imagini oficiale cu înlocuitorul lui Agila. Preţ de la 9.500 de euro!

Autor: Adrian Mihălţianu 03 mart. 2015 Prezentări

Acesta este noul Opel Karl. Un model de clasă mini, care înlocuieşte vechiul Agila şi care va fi pus în vânzare în 2015.

Potrivit celor de la Opel, noul Karl măsoară 3,68 metri lungime, dar, cu toate acestea, are cinci uşi şi are spaţiu pentru cinci persoane, în special datorită ampatamentului de 2.385 mm, care maximizează spaţiul avut la dispoziţie de pasageri.

O faţă mai agresivă decât a noii Corsa, semn că buburuza de oraş vrea să se impună pe propriul ei teritoriu

Sub capotă, cel mai mic model al nemţilor din Rüsselsheim a primit un motor pe benzină de 1,0 litri cu trei cilindri, construit din aluminiu, care dezvoltă 75 CP. Puterea merge către roţile din faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu cinci trepte. Dacă se optează pentru pachetul ecoFlex, care aduce anvelope cu rezistenţă sporită la rulare, un spoiler frontal optimizat din punct de vedere aerodinamic şi un eleron spate, emisiile de CO2 sunt foarte mici pentru un benzinar: 99 g/km, iar consumul mediu anunţat e de doar 4.3 litri / 100 km.

Dacă ţi se pare submotorizat, trebuie să ştii că noul Karl are doar 939 de kilograme, aşadar cei 75 de CP sunt suficienţi pentru deplasarea rapidă prin oraş. 

În interior, lucrurile sunt cunoscute deja de la noua Corsa şi Adam. Cu alte cuvinte, volanul şi multe dintre componentele interiorului sunt împărţite cu celelalte modele din gamă, iar câteva dintre tehnologii sunt, de asemenea, comune, deşi la unele dintre ele nu ne-am fi aşteptat în clasa mini.

Printre dotările standard ale noului Opel Karl se numără sistemele ESP şi ABS şi asistentul la pornirea în rampă. Lista de opţionale include senzori de parcare, un sistem care te avertizează dacă părăseşti involuntar banda de circulaţie, direcţie cu mod City (care uşurează manevrarea volanului), cruise control cu limitator de viteză, volan încălzit şi scaune faţă încălzite. Lor li se adaugă Hill Start Assist, care va ajuta domnişoarele să pornească în rampă, precum şi Lane Departure Warning, care avertizează luminos şi sonor şoferul atunci când iese involuntar de pe banda de rulare, dar şi Park Assist, adică obişnuiţii senzori de parcare. În fine, pachetul Winter aduce scaune încălzite în faţă şi volan încălzit, din nou o noutate în segment.

La capitolul multimedia, sistemul de top e deja binecunoscutul IntelliLink care se foloseşte de telefonul mobil pentru navigaţie prin GPS.

Potrivit Opel, noul Karl va avea un preţ de pornire în Europa de 9.500 de euro, adică exact pe teritoriul rivalilor Hyundai i10, Ford Ka şi Fiat Panda.

Urmaşul lui Agila va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2015 din luna martie.

Update VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide