Skoda Rapid Spaceback – Imagini şi informaţii oficiale UPDATE

Autor: Oraan Mărculescu 04 oct. 2013 Prezentări

Skoda Rapid, deşi e dotată cu hayon, rivalizează cu modelele sedan de clasă compactă. Pe piaţa din vest, însă, compactele hatchback sunt mai căutate, sedanurile fiind rezervate mai mult pentru pieţele emergente.

De aceea, oficialii Skoda s-au gândit să lanseze la Salonul Auto Frankfurt 2013 o nouă versiune, mai bine adaptată traficului urban din Europa Vestică. Prin urmare, iată primele imagini cu noua Skoda Rapid Spaceback. Care nu e un break (numele Spaceback putând duce în eroare), ci mai mult un hatchback, după modelul vărului mai titrat Audi A3 Sportback.

 

Faţă de modelul normal Rapid, noua versiune Rapid Spaceback este scurtată cu 18 cm, lungimea maşinii cifrându-se la 4,3 metri – cu 5 cm mai mult decât un VW Golf.

Adică Rapid Spaceback se doreşte o alternativă pentru actualele berline de clasă compactă, deşi tehnic poate fi considerată mai aproape de clasa mică. Faţă de Skoda Fabia este mai lungă cu 30 cm, iar capacitatea portbagajului, de 415 litri, este cu peste 100 de litri mai mare.

 

De fapt, Skoda Rapid Spaceback este la nivelul gabaritului unei Skoda Fabia Combi, care are o lungime cu doar 3 cm mai mică, dar un portbagaj mai mare cu 70 de litri. Cehii, însă, nu au anunţat că Rapid Spaceback ar înlocui Fabia în gamă, deci suntem curioşi cum va fi poziţionată noua Fabia.

 

În rest, motorizările şi dotările sunt aceleaşi ca în cazul modelului Skoda Rapid normal, dar preţurile vor fi comunicate doar cu ocazia premierei mondiale de la salonul auto german, din toamnă.

Voi ce credeţi:

SKODA RAPID SPACEBACK ESTE ÎNLOCUITORUL PENTRU SKODA FABIA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide