BRABUS a creat un pachet de tuning pentru Mercedes-Benz SL-Class

Autor: Iulian Dnistran 18 sept. 2012 Tuning auto

Decapotabila cu acoperiş metalic SL-Class de la Mercedes-Benz a primit un pachet de tuning de la casa germană Brabus, care include o serie de noutăţi: elemente de caroserie, jante, suspensie şi o creştere a puterii motorului.

În cazul modelului SL500 prezentat în fotografii, inginerii Brabus au reuşit să mai scoată 85 de cai putere din motorul biturbo de 4.7 litri de serie, iar acum puterea totală este de 520 de cai putere, în timp ce cuplul maxim a ajuns la 820 Nm. Nemţii au reuşit această performanţă după ce au modificat softul care controlează injecţia pe benzină şi aprinderea şi au montat un intercooler suplimentar.

Astfel, sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în doar 4.4 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250, 275 sau 300 km/h.

La capitolul suspensie, Brabus a colaborat cu specialiştii de la Bilstein pentru a crea un set de arcuri sport pentru modelul SL350. În cazul sistemului de suspensie activă ABC, Brabus oferă un modul electronic care coboară garda la sol a maşinii cu 25 mm.

Exteriorul SL-ului a primit o faţă nouă, elemente adiţionale pentru pragurile laterale şi bara din spate, precum şi un spoiler în spate şi fante de aerisire în bara din faţă. Mai mult, Brabus oferă patru tipuri de jante cu dimensiuni de 18, 19 sau 20 de ţoli.

Toate componentele de caroserie sunt construite din plastic rezistent şi au fost testate în tunelul aerodinamic pentru a fi cât mai eficiente din punct de vedere aerodinamic.

O altă modificare la partea tehnică o reprezintă montarea unui diferenţial blocabil până la 40%. În interior, nemţii au montat praguri iluminate, un cadran al vitezometrului care merge până la 360 km/h şi pedale Brabus. Printre opţiunile disponibile se mai numără şi ornamentele din fibră de carbon sau lemn şi tapiţeria din piele Mastik sau Alcantara.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide