Oameni şi maşini: Un Ford Mustang GT cu peste 700 de cai putere

Autor: Adrian Mihălţianu 30 sept. 2013 Tuning auto

Pentru că aveau de făcut faţă unei concurenţe acerbe din partea motoarelor de la GM şi Chrysler, LS3 de 6,2 litri instalat pe Chevrolet Camaro respectiv Hemi ESF de 6,4 litri de pe Dodge Charger şi Challenger, inginerii de la Ford au găsit soluţia într-un V8 de 5 litri, poreclit Coyote.

V8-ul dezvoltă în varianta standard 412 CP şi un cuplu maxim de 530 Nm, dar Omar Hashmi nu s-a mulţumit doar cu atât, aşa cum au aflat cei de la StanceNation.

Fără să fie un mare pasionat al modelului Mustang, Omar Hashmi a cântărit bine opţiunile înainte să-şi achiziţioneze un Mustang GT 5.0 nou-nouţ. Şi evident, nu s-a oprit aici ci a demarat un proiect mai amplu, pentru că şi-a dorit ca Mustangul său să parcurgă sfertul de milă în 10 secunde, dar în acelaşi timp să deţină şi o postură agresivă pe şosea.

Zis şi făcut. Muscle car-ul a primit un sistem Accuair de suspensii pneumatice şi un set de jante VIP Modular VRC13 de 19 inci, îmbrăcate într-un strat de vopsea arămie. În plus, caroseria a primit o culoare nouă şi un plafon negru contrastant, un spoiler faţă Boss 302, o grilă frontală Roush şi un eleron în stil GT500.

Au urmat apoi modificările la motor, care dezvoltă acum 714 CP alimentat cu benzină cu cifra octanică 93 sau 755 CP alimentat cu combustibil de curse. Cu aceste cifre, Mustangul parcurge sfertul de milă în 10,16 secunde, la viteza maximă de 222 km/h.

Mai multe imagini cu creaţia lui Omar Hashmi regăsiţi în galeria foto.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide