McLaren P1 GTR e gata să intre pe circuit (şi să câştige tot)

Autor: Iulian Dnistran 19 feb. 2015 Alte sporturi

McLaren a dezvăluit varianta finalizată a devoratorului de circuite denumit P1 GTR, pe care l-am văzut la sfârşitul lui 2014 sub formă de prototip.

Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult de atunci şi până acum, în sensul că puterea imensă de 1.000 CP nu a plecat nicăieri, lucru care se poate spune şi despre eleronul adaptiv imens din partea din spate, care poate fi înclinat la diferite unghiuri pentru a mări sau micşora forţa de apăsare.

Cei 1.000 CP sunt furnizaţi în mare parte de propulsorul V8 biturbo de 3,8 litri (800 CP), în vreme ce motorul electric de 200 CP e pregătit oricând să suplimenteze nevoia de putere.

Faţă de un McLaren P1 standard, puntea din faţă a GTR-ului este mai lată cu 80 mm, iar garda la sol e mai scurtă cu 50 mm. Totodată, greutatea a fost micşorată cu 50 kg prin folosirea policarbonatului pentru geamurile laterale şi a fibrei de carbon pentru acoperiş şi capota motorului.

Vechi în stânga, nou-nouţ în dreapta

Exemplarul care apare în aceste poze minunate a fost vopsit în culorile purtate de bătrânul McLaren F1 GTR cu numărul de şasiu #06R, pe care îl poţi vedea, de asemenea, în galeria foto.

Lansarea oficială va avea loc la Salonul Auto Geneva 2015, alături de noul McLaren 675 LT.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide