Mercedes-AMG GT3 e pregătit să îţi bântuie visele. UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 27 feb. 2015 Alte sporturi

Noul Mercedes-AMG GT va avea, de anul viitor, un frate mai mare şi mai bătăuş, denumit GT3. Dar, din fericire pentru noi toţi, acesta nu o să fie disponibil pentru lumea largă, fiindcă e destinat exclusiv uzului pe circuit.

De spunem din fericire? Păi, uită-te la poza de mai jos şi spune-ne dacă nu ţi se pare o maşină înfricoşătoare, fiindcă noi credem că arată ca un personaj foate rapid şi foarte hotărât din cele mai agitate vise ale noastre.

Iar asta e foarte bine, fiindcă noul Mercedes-AMG GT3, care înlocuieşte vechiul SLS AMG GT3, va avea de înfruntat o competiţie acerbă atunci când va intra în lumea motorsportului în 2016. Şi suntem destul de siguri că va fi o privelişte destul de neplăcută în oglinda retrovizoare.

Potrivit informaţiilor oficiale, sub capotă s-a renunţat la V8-ul biturbo de 4,0 litri prezent în varianta de stradă în favoarea V8-ului de 6,3 litri folosit de predecesorul său. Puterea (pe care nu o cunoaştem momentan) merge către roţile din spate printr-o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte încorporată în puntea spate.

În interior, şoferul stă pe un scaun de curse din fibră de carbon şi e înconjurat de o mare de fibră de carbon. Protecţia este asigurată de un roll cage făcut din otel.

Primele exemplare o să ajungă la echipele de curse la sfârşitul lui 2015, dar până atunci o să-l vedem la Salonul Auto Geneva 2015, unde sperăm să nu ne mănânce de vii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide