Raliul Dakar 2015, prima zi: Duster e în top 5, românii în top 50

Autor: Iulian Dnistran 05 ian. 2015 Raliuri

Prima etapă a Raliului Dakar 2015 a adus surprize plăcute pentru cei doi români care ne reprezintă ţara în acest an la rally-raidul sud-american, dar şi pentru echipa Renault Duster Argentina care participă cu două prototipuri Renault Duster.

Emiliano Spataro, unul dintre cei doi piloţi ai echipei Renault Duster Argentina, a reuşit un loc cinci după prima zi a competiţiei, în vreme ce coechipierul său – Jose Garcia – a terminat pe locul 37. Totodată, un al treilea Renault Duster, condus de Fernando Luis Bradach, a trecut linia de sosire a primei zile pe locul 97 din 135.

Argentinienii vor să termine în top 10 în 2015

În urma penalizărilor, câştigătorul primei etape la categoria auto a fost Orlando Terranova, cu al său Mini, urmat de americanul Robby Gordon cu deja binecunoscutul său prototip de Hummer.

La categoria moto, etapa a fost câştigată de britanicul Sam Sunderland, iar românul Mani Gyenes a reuşit un loc 47 din 160, în vreme ce al doilea român de la Dakar 2015 – Marcel Butuza – a terminat prima zi pe locul 51.

Britanicul Sam Sunderland a mai participat la Dakar în 2012 şi 2014, dar de fiecare dată a abandonat

La camioane, primele trei locuri au fost ocupate de Hans Stacey, Marcel Van Vliet, respectiv Ales Loprais. Ignacio Casale a reuşit să termine primul etapa de start la categoria quad, fiind urmat de Rafal Sonik şi Sergio Lafuente.

Raliul Dakar 2015 se desfăşoară în perioada 4-17 ianuarie 2015. Traseul traversează statele sud-americane Argentina, Chile şi Bolivia şi are o lungime totală cuprinsă între 8.000 şi 9.000 km, în funcţie de categoria de concurs.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide