Am testat primul SEAT Leon cu 3 uşi din istoria mărcii!

Autor: Andrei Nan 29 apr. 2013 Test in premiera

Noul Seat Leon SC (Sports Coupe) poate fi recunoscut ca fiind primul Leon din istorie cu 3 uşi. Pentru a-i imbunătăţii performanţele, inginerii spanioli au venit cu o serie de modificări care să-i accentueze aspectul de coupe. In comparaţie cu versiunea cu 5 uşi, acesta are un ampatamentul redus cu 35 mm, o gardă la sol mai mică cu 13 mm, iar linia plafonului a fost puţin mai coborâtă în partea din spate. Toate acestea au dus la o scădere a greutăţii maşinii cu 20 kg, ceea ce înseamnă o masă totală de numai 1.093 kg.

Doamnelor şi domnilor: primul SEAT Leon cu 3 uşi!

In ce priveşte aspectul exteior, partea frontală este identică cu cea a modelului în 5 uşi. Adică păstrează aceeaşi identitate de marcă puternică, evidenţiată de noua grilă împletită şi de noile blocuri optice cu tehnologie LED.

Spatele păstrează acelaşi design al stopurilor, acestea fiind şi ele garnisite cu LED-uri, doar luneta pare un pic mai inclinată, asta probabil pentru a accentua aspectul de coupe. În schimb, din lateral, se observă lipsa celui de-al treilea geam şi muchiile de deasupra bosajelor, care acum sunt mai proeminente.

Numai pe versiunea FR arată aşa... sexy!

Insă, pentru a avea cel mai sportiv Leon în 3 uşi, recomandăm versiunea de echipare FR. Aceasta vine cu un spoiler faţă şi spate profilate mai sportiv, două guri de evacuare rotunde plasate în partea stângă şi, bineînţeles, iniţialele FR, aplicate pe grilă şi pe hayon. Asta dacă ne referim doar la exterior…

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide