BMW 525 xDrive Seria 5 Touring. TEST de anduranţă. 5.000 de km cu familistul BMW

Autor: Adrian Mihălţianu 13 feb. 2013 Teste anduranta

Românii nu se dau în vânt după break-uri. Vesticii, da. Tocmai de aceea o foarte mare parte a modelelor Seria 3 şi Seria 5 vândute în Vest sunt Touring, căci familiştii care şi pe permit nu le cumpără pentru fiţe, cum se întâmplă la noi în ţară, ci pentru că vor să-şi plimbe familia într-o maşină premium cu valenţe sport dar şi cu spaţiu destul pentru familie. Cam aşa ar putea fi definit şi Seria 5 Touring, însă ar putea înţelege mintea noastră de români de ce merită să iei această maşină?

Break. Ocolit de români încă din 1973!

Răspunsul e mai simplu decât pare: dacă nu eşti un nemâncat care s-a împrumutat cu orice preţ la bănci doar pentru a te afişa într-un BMW, vei alege cu capul, pentru că inima va fi oricum satisfăcută din plin de ce ştie această maşină să facă pe şosea, indiferent că e sub formă de sedan sau de break. Dacă ai familie şi obişnuieşti să faci drumuri lungi către vila de la munte sau chiar în afara ţării, atunci varianta Touring îţi aduce un plus de spaţiu, de modularitate şi de utilitate pe care sedanul, oricât de frumos ar fi, nu le poate oferi.

 

Calitate desăvârşită a asamblării şi materialelor. Culisarea manuală a scaunelor însă e ciudată…

Aceste argumente sunt valabile cu privire la orice break de pe lumea asta, însă nemţii au dorit să ofere modularitatea unui MPV într-un break autentic, astfel că Seria 5 Touring este, la interior, la fel de bun ca orice altă maşină de familie pe care te-ai putea gândi să o cumperi – spaţiu la discreţie atât în faţă cât şi în spate, sistem de modulare a spaţiului de încărcare, portbagaj de 560 de litri standard cu soluţii inteligente pentru transportul schiurilor sau al obiectelor lungi şi aşa mai departe.

De aici vor pleca atacurile aeriene asupra duşmanilor poporului. Încape şi un Hercules. Mai mic.

Interiorul arată excelent, dar aici nu există diferenţe faţă de Seria 5 sedan, iar eu trebuie să mă văd nevoit să recunosc că nu găsesc vreun defect cu privire la calitatea materialelor sau a asamblării, lucru pe care nu l-aş putea spune despre Seria 3 sau Seria 1… Ne aflăm în zona în care BMW livrează 100% ceea ce promite, iar dacă adaugi circa 10-15.000 de euro la preţul de bază, vei avea un interior realmente luxuriant. Confortul e la cote maxime, deşi aş putea mormăi la adresa sistemului manual de culisare a scaunelor (dacă nu le luaţi full electric), greşit gândit.

Sobru, dar teribil de eficient. Conectivitatea e de zile mari!

În fine, faţă de Seria 5 GT pare mai cuminte, însă dacă vă uitaţi la linia laterală a celor două maşini, alegerea va fi simplă. Nu degeaba 5 GT se vinde foarte slab…

Dar cum se conduce această maşină, în versiunea 525d xDrive auto? Aflaţi pe pagina următoare… 

Pagini: 1 2 3

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide